Pinkálisté hostí v Krásném Březně B-TEAM Ústí nad Labem

10.04.2014 12:35

Badmintonová sezóna 2013/2014 se pomalu chýlí ke konci, přesto se v Ústí nad Labem během dubna uskuteční ještě turnaje Sotx v singlech a v deblech. Ale nejbližší zajímavou akcí bude dnešní podvečerní zápas odvěkých rivalů, a to Pinkálistů Ústí nad Labem, kteří v T-CLUBu v Krásném Březně hostí od 18:30 v souboji týmu B-TEAM Ústí nad Labem.

vs.

 

Tito soupeři se spolu utkali již čtyřikrát, z toho hned tři zápasy vyhráli Pinkálisté a jeden zápas B-TEAM. Na dnešní utkání nominovali oba kapitání tyto hráče. Za Pinkálisty pod vedením Pavla Vorlíčka se představí tito hráči: Pavel Vorlíček, Vláďa Audy, Jindra Mareček, Vojta Oliverius (nováček v řadách Pinkálistů), Jirka Kreč, Andrej Polishchuk, Klára Marečková a Jana Pilařová. Břéťa Krček, coby vedoucí B-TEAMu nominoval tyto hráče: Břetislav Krček, David Tirpák (nováček v řadách B-TEAMu), Honza Franz, Jarda Masopust (nováček v řadách B-TEAMu), Mája Hůdová a Míša Gregorová (rovněž nováček v řadách B-TEAMu). Jak je již ze soupisek vidno, v řadách obou týmu se objevuje několik nových hráčů, kteří jsou opět zárukou vysoké kvality badmintonu v Ústí nad Labem. Zejména "kometa" v podobě Vojty Oliveriuse je toho jasným důkazem. I B-TEAM však představuje zajímavá jména. Účastníka SOTX Tour a velmi stabilně dobře hrajícího Davida Tirpáka, ale i deblového specialistu Jardu Masopusta. V neposlední řadě i stále se zlepšující a velmi ambiciózní Míšu Gregorovou. Ze soupisky B-TEAMu naopak vypadl Martin Švejda a Libor Chochol. Obě soupisky tedy slibují na dnešní podvečer celou řadu zajímavých zápasů. 

Novinkou pro dnešní utkání je rozšíření počtu zápasů ze 7 na 8, přičemž tím osmým zápasem bude třetí singl mužů. Na rozdíl od předchozích zápasů tak může toto utkání skončit i remízou. Pojďme se teď podívat trochu do historie vzájemných klání těchto dvou týmů. Vůbec první zápas sehráli tito soupeři již 4. 12. 2011. Pinkálistům tenkrát v sestavě ještě nechyběl Pavel Juránek, který se dnes již badmintonu nevěnuje a Štěpánka Hovorková, která již za Pinkálisty nenastupuje. Za B-TEAM tenkrát nastoupila například Lenka Fišerová a Šárka Rumánková. Z původní sestavy B-TEAMu se tak dnes představí pouze Břéťa Krček a Honza Franz. V tomto zápase podařilo Pinkálistům zvítězit 5:2 na zápasy. Odveta na sebe tehdy nenechala dlouho čekat a již 19. února 2012 oplatil B-TEAM Pinkálistům porážku z prvního vzájemného střetnutí, když zvítězil v taktikou svázané bitvě 4:3 na zápasy. Hned 3 měsíce na to, konkrétně 13. května 2012 se konalo třetí vzájemné měření sil. Pinkálisté s lehce pozměněnou sestavou, kdy za Kláru Marečkovou zaskočila Pavlína Provazníková, vrátili B-TEAMu porážku z předešlého zápasu, když zvítězili rovněž 4:3, přičemž o osudu zápasu rozhodl poslední zápas, a to singl týmových jedniček, ve kterém Pavel opět porazil Břéťu 2:0 na sety a zajistil tak rozhodujíc bod. Zatím poslední vzájemný duel se uskutečnil 21. října 2012, ve kterém Pinkálisti nedali B-TEAMu prakticky žádnou šanci a vyhráli 6:1 na zápasy.

A jak to dopadne dnes? Jestli vás to zajímá, přijďte se podívat v 18:30 do haly T-CLUBu v Krásném Březně. Přesné znění jednotlivých zápasů bude známo až na místě, ale podle soupisek se dá odtušit, že se dnes uskuteční hned tři velmi zajímavé zápasy v singlu mužů v popředí s bitvou dvou odvěkých rivalů Pavla Vorlíčka a Břéti Krčka, co by týmových jedniček. Velmi atraktivní podívanou však slibuje i zápas v deblu žen a první zápas v deblu mužů, kde proti sobě nastoupí debloví specialisté.

 

O výsledku dnešního zápasu vás budeme co nejdříve informovat na našem webu a pevně doufáme, že i s fotogalerií. ;)

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem