Reportáž z 11. turnaje série Pinkálisti Tour 2013

09.05.2013 10:11

S velkým zpožděním, vám čtenářům www.pinkalisti.cz, přinášíme reportáž z posledního turnaje Pinkálisti Tour, který byl již 11. pokračování této úspěšné série.

Účastníci 11. turnaje série Pinkálisti Tour 2013

Turnaje se tentokrát zúčastnilo 25 nejvěrnějších hráčů badmintonu, kteří se utkali ve třech disciplínách. Smíšené čtyřhře, pánské čtyřhře a signlu mužů kategorie "rookies". Dámská čtyřhra byla tentokrát z programu turnaje vyřazena z důvodu nízkého počtu přihlášených párů. Jak bývá v sérii Pinkálisti Tour zvykem, pro vítěze jednotlivých kategorií byly připraveny ceny od hlavního parntera Pinkálistů firmy BABOLAT

 

 

Ceny od firmy BABOLAT

 

Výsledky jednotlivých disciplín

Smíšená čtyřhra tentokrát čítala 5 párů, které se utkaly ve skupině každý s káždým. Nejlépe si s nástrahami jednotlivých zápasů poradil domácí pár Vorlíček - Pilařová, který vyhrál všechna utkání a zaslouženě tak vybojoval první místo. Jediný set ztratili tito hráči proti teplické dvojici Fišer - Hrušková, která skončila zaslouženě na druhém místě. Třetí místo a bronzovou medaili pak pro sebe vybojovali Fanta s Dokládalovou z Mostu.

Smíšená čtyřhra - medailisté

 

Pánská čtyřhra pak nabídla dvojnásobné zastoupení, co se týče počtu páru. Ty tentokrát nehrály tradiční skupiny a eliminaci, ale nově si páry vyzkoušely švýcarský systém. S tím se nejlépe vypořádali domácí favorité Vorlíček s Marečkem, kteří v šestikolovém "švýcaru" neztratili ani set a po zásluze se tak mohli radovat z prvního místa. Pěkné druhé místo pro sebe pak vybojovali Polata s Paterou, kteří na turnaj zavítali z Mostu. Jejich hra byla plná nápadů a potěšila oko badmintonových příznivců. Velkým očekáváním pak měl být souboj o třetí příčku mezi domácími páry Kreč - Audy a Polishchuk - Kříž. Posledně jmenovaný však turnaj z neznámých důvodu opustil a díky kontumační výhře se tak z bronzové medaile mohli radovat právě Kreč s Audym

Medailisté z pánské čtyřhry

 

Poslední disciplínou sobotního klání na palubovce haly SKP byl pánksý singl kategorie "rookies", kterého se zúčastnilo dohromady 12 hráčů. Stejně jako pánská čtyřhra se tato disciplína odehrálu pod taktovkou "švýcarského" systému, tentokrát však na 5 kol. S velkým přehledem si s turnajem poradil Jindra Patera z Mostu, který ztratil pouze jeden set se svým deblovým parťákem Alešem Polatou, který s jednou prohrou obsadil druhé místo. Oba mostečtí hráči si tak z Ústí nad Labem odvezli dva cenné kovy!!! Gratulujeme. K velké radosti všech Pinkálistů se pak na třetím místě umístil s bilancí 3:2 stále se lepšící Andrej Polishchuk, který tak navázal na pěkné 4. místo z pánského debla.

Tři nejlepší muži v kategorii "rookies"

 

Fotogalerie z turnaje od Jany

11. turnaj série Pinkálisti Tour 2013 uzavřel sezónu 2012/13. Dalším turnaje bude již 3. mistrovství Ústí nad Labem v badmintonu, o kterém vás budeme včas informovat! ;)

Na závěr bychom rádi poděkovali všem věrným přiznivcům série Pinkálisti Tour za jejich účast a v neposlední řadě i firmě BABOLAT a MATCHPOINT za jejich skvělou podporu!!! ;) Děkujeme!

Pinkálisti Ústí nad Labem - 2013

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem