Reportáž ze 4.turnaje PinkálistiTour 2011

20.11.2011 11:49

Účastníci 4.turnaje PinkálistiTour 2011 - děkujeme !!! ;)

 

Čtvrtý a poslední letošní turnaj ze série PinkálistiTour 2011 je za námi a my vám přinášíme z této akce "krátkou" reportáž. :) Jak je již při turnajích série PinálistiTour tradicí, odehrálo se celkem 104 zápasů ve třech kategoriích. Celkem se prezentovalo 66 neregistrovaných hráčů doslova z celé republiky, kteří si to rozdali ve třech tradičních disciplínách, a to čtyřhra ženy (11 párů), čtyřhra muži (20 párů) a smíšená čtyřhra, která byla opět jasně nejobsazenější, konkrétně 24 párů. Dvojice byly rozděleny do skupin po 4 párech. Postupový klíč byl krutý, konkrétně se postupovalo takto. V dámské čtyřhře postoupili do semifinále vítězky jednotlivých skupin plus jeden nejlepší pár ze druhého místa, celkem tedy 4 dvojice. Z pěti skupin pánské čtyřhry postoupili do čtvrtfinále rovněž vítězové a tři nejlepší dvojice ze druhých míst. V případě smíšené čtyřhry postoupilo do čtvrfinále 6 vítězů skupin plus dva nejlepší páry ze druhých míst.

Rozdělení do skupin, výsledky a konečné pořadí naleznete na tomto odkazu. Fotogalerie od Pinkálistů k nahlédnutí zde.

V dámské části turnaje patřily mezi favoritky dvojice z Prahy Benešová/Šimicová, teplická dvojka Fišerová/Hrušková a na černého koně turnaje byla pasována dvojice z Poděbrad Mengrová/Zmeškalová.

Jana za Pinkálisty s Terezou z Kladna

Všechny tyto páry nakonec svoje role favoritek potvrdily do posledního puntíku a umístily se na stupních vítězů v pořadí:

1. Mengrová/Zmeškalová - Poděbrady

2. Fišerová/Hrušková - Teplice

3. Benešová/Šimicová - Praha

Velmi pěkné 4.místo pak obsadila nově utvořená dvojice Marečková/Šulová.

 

Čtyřhra mužů opět nabídla nesčetné množství dramatických bitev a skvělého badmintonu. Jasným favoritem turnaje byli vítězové nedávného Mistrovství Ústí nad Labem, které Pinkálisti pořádali v září tohoto roku, a to Mark Finer s Petrem Matyášem. I tentokrát tato dvojice potvrdila, že je v současné době o několik tříd výše jak zbytek startovního pole a bez jediného zaváhání si dokráčela pro první místo. K radosti všech Pinkálistů se na druhém místě umístil pár Vorlíček/Vaněk (Pinkálisti Ústí n.L./Goram Teplice), který tak potvrdil svou dobrou formu z předešlých turnajů. Postup do finále všk pro něj nebyl vůbec jednoduchý, což dokládá již čtvrfinalová bitva proti teplické dvojici Sýkora/Fišer, která skončila v poměru 2:1 na sety a průběhem her 21:18, 20:21 a 21:20!!! 

Pavel s Ondrou v jedné z vypjatých bitev :)

Třetí místo pak pro sebe urval pár Lubor Popelka s Martinem Sotonou, který v souboji o 3.místo porazil vicemistry Ústí nad Labem Viktora Fančala s Petrem Stehno. Další s řad Pinkálistů Ústí nad Labem se umístili takto: Juránek/Mareček 11. místo a Kreč/Audy 16.místo.

Pavel s Jindrou (Pinkálisti Ústí n.L.)

Rádi bychom ovšem zminili právě pár Kreč/Audy, který na turnaji předvedl skvělou hru a dokonce získal skalp obávaných bratrů Imlaufů v poměru 2:1 na sety, přičemž rozhodující sada skončila 21:20.

Konečné pořadí:

1. Matyáš/Finer - Praha

2. Vorlíček/Vaněk - Pinkálisti Ústí n.L./Goram Teplice

3. Popelka/Sotona - Praha

 

Nejobsazenější a divácky nejpopulárnější smíšená čtyřhra nabídla opět nervy drásající bitvy nejen ve vyřazovacích bojích, ale i v základních skupinách. Stručně řečeno, favorité potvrdili opět svoje role. Jediným překvapením snad bylo, že dvojici Finer/Benešová se nepodařilo postoupit ze skupiny. Ale i tento fakt je jasným důkazem, jak kvalitní obsazení této disciplíný 4.turnaj PinkálistiTour nabídl. Obrovského úspěchu v takto nabité konkurenci dosáhl domácí pár Mareček/Marečková, kterému se podařil postup z nabité skupiny do čtvrfinále, ve kterém vypadli po velkém boji, 1:2 na sety, s dalším domácím párem Vorlíček/Pilařová.

Milé překvapení turnaje - "Marečci" aneb Jindra s Klárou ;) konečné 8. místo budiž toho důkazem!!!

Tento domácí pár si nakonec dokráčel až ke 3. místu, což se dá považovat za malý zázkrak. V semifinále jim vystavil stopku favorit turnaje č.1 Matyáš/Mengrová, ale v souboji o 3. místo se našim již podařilo zvítězit a díky šťastné koncove druhého setu s Ostrovskou dvojicí Šula/Šulová v poměru 21:20 dotáhli zápas do třetího setu, ve kterém si už nenechali medaili ujít. Druhou částí pavouka postupovali hladce do finále další favorité, a to Vaněk/Hrušková, kteří nakonec vybojovali v takto nabité konkurenci první místo po obrovské finalové bitvě s párem Matyáš/Mengrová, kterou pro sebe rozhodli ve třetím setu v poměru 21:20.

Konečné pořadí:

1. Vaněk/Hrušková - Goram Teplice

2. Matyáš/Mengrová - Praha/Poděbrady

3. Vorlíček/Pilařová - Pinkálisti Úst n.L.

 

PinkálistiTour 2011 je u konce a my už vzhlížíme k novému roku, kdy pro vás připravujeme další sérii turnajů v párových disciplínách PinkálistiTour 2012 a také Mistrovstí Ústí nad Labem 2012.

Rádi bychom za organizátory turnaje, za Pinkálisty a redakci www.badecusti.webnode.cz poděkovali všem hráčům za účast na našich turnajích, za předvedené výkony, za přátelské prostředí a také všem ostatním lidem, kteří sice nesvádí badmintonvé bitvy, ale sledují naše stránky, za jejich přízeň!!! Děkujeme! ;)

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem