1. liga badmintonu --> Chemička dvakrát remizovala

17.12.2011 23:41

Badmintonový oddíl TJ Chemička Ústí nad Labem sehrál v sobotu 17. 12. 2011 třetí kolo 1. celostátní ligy družstev v badmintonu. Na domácí palubovce haly Stříbrníky hostil týmy SKB Český Krumlov a BaC Esiko Kladno "B". Oba zápasy skončili po velkém boji remízou 4:4. 

1. liga družstev v badmintonu - Český badmintonový svaz

Za podpory ústeckých fanoušků, zejména z řad Pinkálistů, vstoupili ústečtí hráči nejprve do zápasu s Českým Krumlovem. Po prohře v mixu se domácím hráčům podařilo vyhrát všechny tři zbývající párové disciplíny. Hlavně zápas v dámské čtyřhře byl velmi napínavý a zároveň nabídl díky obsazení kvalitní hru. Na jedné straně jedna z nejlepších deblistek v ČR Lucie Pilařová, na druhé straně pak další hráčka té nejvyšší úrovně Lucie Černá. I díky těmto dívkám bylo na co koukat. Další zajímavý zápas nabídl souboj domácí Petry Pilařové opět s Lucií Černou, který tentokrát po velkém boji skončil vítězství krumlovské hráčky v poměru 2:1 na sety. Po prohrách Honzy Dupáka a Tomáše Skály v singlech bylo na Kubovi Vitverovi, aby získal pro Chemičku čtvrtý, tak důležitý bod. To se Kubovi nakonec podařilo a po vítězství 2:1 nad kumlovským Dominem mohli hráči Chemičky slavit alespoň zisk bodu.

Ve druhém zápase se proti domácímu týmu postavili hráči BaC Esiko Kladno "B". Po úvodních čtyřhrách bylo skóre 3:1 v neprospěch domácího týmu. Jediný bod z párových disciplín získala opět děvčata v dámské čtyřhře. Na rozdíl od zápasu s Krumlovem se tentokrát Ústeckým hráčům dařilo více v singlech. Kdy se o body postarali Tomáš Skála (soupeř zápas v první sadě skrečoval), opět Péťa Pilařová a v nervy drásajícím zápase Kuba Vitvera, který dotahoval ve třetí sadě ztrátu 13:18, aby nakonec vyhrál 21:19 a získal tak opět ten důležitý čtvrtý bod. Jediný ústecký hráč, který svou dvouhru prohrál byl tentokrát Vojta Hájek.

Děkujeme hráčům Chemičky za pěkný výkon, který mohl být při troše štěstí okořeněn i vítězstvím. Zároveň je to i výzva pro ústecké fanoušky badmintonu, aby se příště přišli nejen podívat, ale i zafandit a podpořit tak ústecké hráče.

Hráči Chemičky - Lucie Pilařová a Marek Löffler při jednom z utkání na MČR (foto: Jana Pilařová)

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem