1. turnaj SOTX Tour 2014 je za námi a s výraznou stopou Pinkálistů

18.02.2014 16:25

Turnaje série SOTX se pomalu a jistě stávají nedílnou součástí badmintonového dění na Ústecku. Úspěšná série, která je každý rok zakončena turnajem SOTX Masters začala již svůj čtvrtý cyklus. Letos se stal součástí i Vánoční badmintonový turnaj, který pořádá oddíl TJ Chemička Ústí nad Labem. Celkem tedy Sotx Tour 2014 čítá 5 turnajů, přičemž do bodování pro Sotx Masters se budou počítat výsledky hned tří turnajů.

Výsledky prvního turnaje letošní série přinesly přesně to, co se očekávalo. Favorité silnější skupiny se podělili o medailové pozice. Vítěz MČRN 2013 z Ústí nad Labem Jirka Nývlt zvítězil s bilancí 5:1. Stejný výsledek pak stačil velkému badmintonovému elegánovi Leoši Knappovi na druhé místo. A aby to nebylo málo, tak vítěz Sotx Masters z roku 2013 Ondra Hájek skončil se stejnou bilancí na 3. místě.

Čtvrté místo pak nese stopu Pinkálistů díky Pavlu Vorlíčkovi, který se po návratu do dvouher, kde absentoval na turnajích od loňského bronzového úspěchu na MČRN umístil na 4. místě. Jeho zápas v 5. kole proti Leoši Knappovi patřil k tomu nejlepšímu co sobotní turnaj nabídl. Velkou bitvu rozhodla až koncovka třetího setu, který pro sebe Pavel získal poměrem 24:22, poté, co odvrtáil hned 5 mečbolů! Pátou příčku si připsal Martin Sokol, osmifinalista MČRN a pěknou 6. příčku získal další ústecký hráč, a to Petr Pilař. Všichni tito hráči měli bilanci 4:2. Dalším zástupcem Pinkálistů v kategorii A byl Vojta Oliverius, který bojoval seč mu síly stačily, ale tentokrát to stačilo pouze na 14. místo s bilancí 2:4.

 

Archivní foto - Pavel Vorlíček

V kategorii A neměli Pinkálisti dalšího zástupce. Ten byl naopak v kategorii B, kde poprvé nastoupili muži i ženy pohromadě. Rovněž hraný švýcarským systémem na 6 kol s plnohodnotnými sety. Tímto zástupcem byl Jirka Kreč, kterému se však příliš nedařilo a s bilancí 2:4 bral až 17. místo.

Podrobnosti k celé Sotx Tour naleznete na stránkách ebadminton

O dalším turnaji série Sotx Tour vás budeme informovat. 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem