Další družstvo na ústecké badmintonové scéně

02.06.2012 20:20

V pátečním podvečeru se v hale v Krásném Březně uskutečnilo další přátelské utkání družstev, ve kterém se představil všem již dobře známý B-Team proti nově vzniklému týmu Ondry Hájka. (Toto družstvo zatím nemá oficiální název.)

Jak již bývá tradicí v utkání družstev, odehrálo se celkem 7 zápasů v těchto disciplínách: smíšená čtyřhra, druhá pánská čtyřrha, dámská čtyřhra, první pánská čtyřhra, dámský singl, druhý pánský singl a první pánský singl.

Družstva nastoupila v těchto sestavách:

Tým Ondry Hájka (domácí):

1. Ondřej Hájek

2. Miroslav Ježek

3. Tomáš Kostka

4. Renda Fišer

5. Lenka Fišerová

6. Táňa Trubačová

B-TEAM (hosté):

1. Martin Švejda

2. Libor Chochol

3. Jan Franz

4. Břetislav Krček

5. Šárka Rumánková

6. Míša Šrejberová

7. Mája Hůdová

 

V první zápasu ve smíšené čtyřhře se za domácí trochu překvapivě představil Lenka Fišerová / Renda Fišer, který nastoupil proti již dobře známé dvojici Mája Hůdová / Břéťa Krček, která však v rámci družstev zažila svou premiéru, jež byla nakonec úspěšná. Hostující hráči vyhráli po velkém boji, ale zaslouženě 2:0 na sety po průběhu setů 22:20 a 21:18. Ihned po tomto zápase nastoupil vedoucí B-TEAMu Břéťa Krček do dalšího utkání, tentokrát do 2. pánské čtyřhry. Soupeřem jím byli Tomáš Kostka s Rendou Fišerem, který měl tedy také minimální čas na odpočinek. Zástupci B-TEAMu zvládli i díky nepřesné hře domácích první sadu velmi dobře a zvitězili v ní zcela jasně 21:8. Tomáš s Rendou však ve druhé sadě zlepšili svůj výkon a po velké přetahované získali tento set ve svůj prospěch 22:20. Drama tedy pokračovalo, přičemž do třetí sady vstupovaly oba páry s ambicemi na zisk bodu pro svůj tým. Tento velmi důležitý bod pro sebe nakonec získali i díky větší sehranosti a zkušenostech z turnajů PinkálistiTour Břéťa s Honzou 21:16. B-TEAM se tak ujal vedení 2:0 na zápasy. Ve třetím zápase, jimž byla dámská čtyřhra, byly favorizovány zástupkyně B-TEAMu, které tuto roli, i díky větším zkušenostem, potvrdily a vyhráli jasně 2:0 na sety, při vývoji 21:16 a 21:10 v jednotlivých sadách. Za tým Ondry Hájka se představila Lenka Fišerová s Táňou Trubačovou, za hostující tým pak Míša Šrejberová s Májou Hůdovou. Stav utkání byl tedy po třech zápasech 3:0 pro B-TEAM, kterému tak stačilo v posledních čtyřech zápasech získat jediný bod, aby mohl slavit vítězství. Toto se však podařilo oddálit domácí dvojici Ondřej Hájek a Mirek Ježek, která zvládla svůj zápas v první čtyřhře mužů proti dvojici Libor Chohcol a Martin Švejda a vyhrála zaslouženě a jasně 2:0 na sety - 21:13 a 21:10. Stav utkání byl tedy 3:1 v neprospěch týmu Ondry Hájka, přesto pořád žila naděje na celkovou výhru. Účastníky zápasu čekaly dvouhry a do těch vkládali hráči týmu Ondry Hájka velké ambice. To vše však vzalo za své hned v prvním utkání, jimž byla druhá dvouhra mužů, ve kterém Honza Franz nedal šanci Tomáši Kostkovi a vyhrál 2:0 (21:8, 22:20), čímž získal pro svůj tým rozhodující čtvrtý bod. V souběžně hraném utkání pak vítězství B-TEAMu stvrdila vítězstvím proti Táně Trubačové Šárka Rumánková 2:0 (22:20, 22:20), ačkoliv v první sadě prohrávala již 14:20. Ale ani toto vedení nestačilo Táně k získání první sady. Ve druhé sadě opět pokračovala přetahovaná o každý bod a opět se šťastnější koncovkou pro Šárku.Kosmetickou úpravu výsledku dalo poslední utkání mezi jedničkami obou týmu, ve kterém si Ondra Hájek jasně poradil s Martinem Švejdou 2:0, po zcela jasném průběhu setů 21:8 a 21:9. Bylo překvapení, že právě Martin byl vedoucím nominován do tohoto zápasu, co by jednička B-TEAMu. Na závěr nutno podotknout, že v týmu Ondry Hájka chyběl Petr Pilař, který by byl pro svůj tým určitě velkou posilou i díky svým velkým zkušenostem z párových disciplín.

 

Premiéra se tedy týmu Ondry Hájka příliš nepovedla, prohrál s B-TEAMem jasně 2:5. Naopak tým vedoucího Břeti Krčka si spravil chuť po nedávné prohře s Pinkálisty, o které píšeme zde.

Po prázdninách se dá očekávat další přátelské utkání, tentokrát mezi týmem Ondry Hájka a Pinkálisty, které určitě nabídne zajímavé zápasy díky silným individualitám v týmu Ondry Hájka a týmovému pojetí Pinkálistů. V plánu je rovněž "týmová" soutěž. O všech připravovaných akcích vás budeme včas informovat! ;)

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem