Druhý turnaj série Sotx v režii Leoše Knappa

19.04.2014 21:25

Sotx... (čti Sotex)... je značkou badmintonového vybavení, která podporuje jednu nebývale úspěšnou sérii badmintonových turnajů v Ústeckém kraji, konkrétně v Ústí nad Labem... a stejně jako French Open v tenisu je jasně v režii neomylného a neporazitelného Rafaela "Raffy" Nadala... stejně tak je série Sotx letos v režii Leoše "Knaponátora" Knappa..., který s dynamikou balistické střely Tomahawk vyhrál druhý turnaj série Sotx stylem "země" - "vzduch" - "země"... přičemž zničli všechny své soupeře. Důkazem toho jest skóre 6:0 na zápasy. Druhá příčka naopak patří ústecké stálici na badmintonovém okruhu, a to Ondřeji Hájkovi, který svým "kladivem" neomylně kosí své soupeře. Jediný, kdo dokázal tentokrát otupit jeho sílu byl právě Leoš Knapp, který ve vzájemném zápase vyhrál 2:1 na sety. Třetí příčka a opět ústecký hráč. Stále se lepšící Břeťa Krček opěk ukázal všem, že jeho fyzický fond je téměř nevyčerpatelný. Bilanci 4:2 měli sice čtyři další borci, přesto právě Břéťa opanoval třetí příčků díky velké síle svých soupeřů a 24 pomocných bodu nechť je tomu důkazem. V této kategorii se samozřejmě představili i Pinkáliste a rovnou hned tři. Nejúspěšnější nebyl tentokrát Pavel Vorlíček, nýbrž Vojta Oliverius, který uzmul fantastické 6. místo, byť jednu výhru mu přisoudil volný los v pátém kole. Na deváté příčce se pak umístil Pavel Vorlíček, který tak dosáhl svého historicky nejhoršího umístění v sérii Sotx. Hráč, který vybojoval již dvakrát třetí místo v Sotx Master tentokrát na nejlepší nestačil a pravděpodobně i díky viróze, kterou v týdnu před turnajem prodělal, mu docházely velmi rychle síly. Pěknou 12. pozici pak obsadil třetí a zároveň poslední Pinkálista v této kategorii Vláďa Audy, který dosáhl stejné bilance jako Pavel, a to 3:3. 

Jirka Kreč - archivní foto (zdroj: Pinkálisti)

To co se podařilo Pinkálistům v elitní kategorii jen čstečně s vynahradili v kategorii "B", kde byl jediným jejich zástupcem Jirka "Patyzon" Kreč, který vybojoval historické třetí místo!!! Gratulujeme!!! Jirka v turnaji prohrál dvě utkání a to s pozdějším vítězem Martinem Singerem 0:2, který opanoval kategorii "B" jasně 6:0 na zápasy a s Pavlou Nedvídkovou, která se stejnou bilanci jako Jirka, tedy 4:2 vybojovala v konečném pořadí 2. místo díky lepším pomocným bodům.

Další turnaj série Sotx opět ukázal, že je možné v dnešní době dobře obsadit amatérský turnaj. Jedinou kaňkou, která kazí velmi dobrý dojem z turnaje podpořený výborným informačním systémem bylo opět místo konání. Hala UJEP prostě není na tento turnaj ideální a hlasy o špatném prostředí tentokrát zazněly hned z několika úst účastníků tohoto turnaje. 

Každopádně bychom opět rádi poděkovali pořadatelům za velmi dobrou přípravu a organizaci turnaje. Kompletní výsledky turnaje naleznete na stránkách www.ebadminton.cz, konkrétně zde

Vzhledem k tomu, že na turnaji chyběl  náš fotoreportér, dovolujeme si přidat pouze odkaz na fotografie od Petra Pilaře.

O dalším turnaji ze série Sotx vás budeme včas informovat na našem webu.

Nejbližším turnajem v Ústí nad Labem bude první turnaj ze série Sotx párových disciplín, který se uskuteční v neděli 27. dubna 2014 opět na hale UJEP. Online obsazovačka je k dispozici zde. V současné době čítá velmi malé množství přihlášených, takže jestli uvažujete o účasti na tomto turnaji, tak se určitě přihlašte. Již první přihlášení slibují velmi slušnou úroveň!!! 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem