Pinkálisti porazili B-TEAM 5:2!!!

04.12.2011 21:38

Čtyři utkání v řadě vyhráli Pinkálisti, stav 4:0, až poté se B-TEAM vzpamatoval a zabodoval. V dnešním historicky prvním zápase družstev hostili na domácí palubovce haly Stříbrníky Pinkálisté B-Team a bylo se na co koukat.

Pinkálisti Ústí nad Labem

B-TEAM Ústí nad Labem

 

Hned první utkání ve smíšené čtyřhře nabídlo svým průběhem zajímavou podívanou. Za Pinkálisty byli na toto utkání nominování Mareček s Marečkovou, za B-TEAM nastoupila dvojice Chochol - Fišerová. Zejména Libor Chochol podal v tomto zápase parádní výkon. Po vlažném úvodu nakonec slavili vítězství domácí hráči v poměru 2:0 na sety (21:17, 21:12). Stav utkání byl tedy 1:0 pro Pinkálisty.

Druhý bod do sbírky Pinkálistů přidala dvojice Kreč - Polishchuk, která se utkala s dvojicí Chochol - Švejda. Konečný výsledek 2:0 na sety (21:19, 21:11) napovídá celkem hladkému průběhu, ale opak byl pravdou. Zejména v prvním setu dvojice B-TEAMu sahala po vítězství, když vedla už 19:16. Domácí hráči však mocným finišem otočili první set ve svůj prospěch. Druhá sada byla pak již v jasné režii domácího páru.

Po dvou zápasech tedy skóre 2:0 a na řadě byla dámská čtyřhra, která nakonec nabídla první velmi dramatickou bitvu. Domácí tým nasadil do tohoto zápasu pár Pilařová - Marečková, za B-TEAM se představila dvojic Fišerová - Rumánková. První sada byla jasně v režii domácíh hráček, které sadu získaly v poměru 21:5. Zřejmě i malé uspokojení domácích hráček znamenalo snížení koncentrace, která se promítla do ztráty druhé sady 17:21. Rozhodující krok k získání třetího bodu pro svůj tým pak udělaly Pilařová s Marečkovou v třetím setu, který byl opět jasně v jejich režii, čemuž napovídá skóre 21:12.

Tři zápasy a jasné skóre 3:0 pro domácí. Na řadu přišla první pánská čtyřhra, která se odehrála ve složení Mareček - Juránek vs. Krček - Franz. Domácí hráči opět potvrdili roli favoritů a vyhráli hladce 2:0 na sety po jasném průběhu setů 21:17 a 21:10. Po tomto utkání bylo tedy jasné, že domácí tým tento historicky první zápas vyhraje a zbývající singly se hrály již jen pro pořádek.

Jak byly čtyřhry v režii domácího týmu, singly byl pravým opakem. Hned první zápase potvrdil roli favorita hráč B-TEAMu Břetislav Krček, který se utkal v souboji týmových dvojek s Vláďou Audym. Výsledek 2:1 a průběh setů 12:21, 21:16, 21:18 však napovídal velmi dramatické bitvě s napínavým závěrem. B-TEAMu se tedy podařilo sníži na již příjemnějších 1:4. A další bod byl na spadnutí.

Favoritkou dámského singlu byla jednoznačně Šárka Rumánková, která změřila své síly se Štěpánkou Hovorkovou, která pro sebe získala trochu překvapivě první set v poměru 21:14. Velkou euforii domácích fanoušku však utnula Šárka Rumánková hned v následující sadě, kterou vyhrála 21:13 a začala diktovat tempo hry. Třetí a rozhodující sadu pak pro sebe získala 21:15 a snižila tak stav zápasu na již přijatelnějších 2:4.

Závěrečný zápas,týmových jedniček v kategorii singl mužů, nemohl na výsledku zápasu již nic změnit. Přesto právě tento zápas patřil k ozdobě celého odpoledne. Jasný favorit, domací hráč Pavel Vorlíček změřil síly s Honzou Franzem. Průběh zápasu odpovídal přesně papírovým předpokladům. Pavel Vorlíček diktoval tempo hry a zvítězil jasně 2:0 na sety (21:11, 21:16).

Historicky první zápas družstev tedy vyhráli Pinkálisti Ústí n.L. nad B-TEAMem Ústí n.L. v poměru 5:2.

Ke stažení: Zápis z utkání družstev - Pink vs B-Team.xls (60,5 kB).

Gratulujeme vítěznému družstvu, B-TEAMu děkujeme za účast a předvedenou hru!!! Dnes se vítězem stal každý, kdo dorazil a bojoval!!! ;)

Vítězná trofej pro Pinkálisty!!!

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem