Pinkálisti zvítězili 4:3 a vrátili tak B-Teamu porážku

14.05.2012 17:35

Třetím kláním pokračoval v sobotu 13.5.2012 na domácí palubovce Pinkálistů (hala Stříbrníky) zápas družstev, ve kterém domácí přivítali opět B-TEAM Ústí nad Labem. Historicky první souboj, který tato družstva sehrála, se konal v prosinci 2011 a Pinkálisti tehdy zvítězili jasně 5:2. V únorové odvetě se podařilo v taktické bitvě B-Teamu zvítězit 4:3 a srovnat tak skóre vzájemných zápasů na 1:1.

Sobotní klání mezi družstvy Pinkálistů a B-Teamu opět nabídlo pěkný badminton v tom pravém soutěžním napětí. Pro nezasvěcené si dovolujeme připomenout, že obě družstva mezi sebou sehrají vždy 7 zápasů v tomto pořadí – smíšená čtyřhra, druhá pánská čtyřhra, dámská čtyřhra, první pánská čtyřhra, druhý pánský singl, dámský singl a první pánský singl. Celkem tedy 7 zápasů. Za vítězství v jednotlivých zápasech získá družstvo bod a ten tým, který získá víc bodů, vyhrává.

Pinkálisti Ústí nad Labem

Jak jsme již zmínili, souboj začal smíšenou čtyřhrou, do které domácí Pinkálisti nasadili dvojici Mareček – Pilařová, proti které nastoupili zástupci B-Teamu, a to Chochol – Hůdová. Tato dvojice spolu nastoupila v družstvech již potřetí a opět na vítězství nedosáhla. Po nevydařeném vystoupení v únorovém souboji družstev se jim opět nepodařilo napravit reputaci a opět s domácími Pinkálisty prohráli jasně 2:0 na sety po průběhu 21:11 a 21:2! V první sadě byla vidět i na dvojici Mareček – Pilařová lehká nervozita. Ovšem druhý set jasně naznačil, kdo je v současnosti v této disciplíně silnější. Pinkálisté tak získali první bod a mohli se tak s vědomím vedení chystat na druhý zápas.

Jana s Jindrou ve vítězném zápase ve smíšené čtyřhře

V tom se za Pinkálisty představili Kreč – Audy proti dvojici B-Teamu Chochol – Švejda. Domácí dvojice posilněná úspěšným vystoupením na posledním turnaji PinkálistiTour vstoupila do zápasu nebojácně a s jasným cílem vybojovat pro Pinkálisty druhý bod. Od začátku zápasu bylo jasné, kdo bude diktovat tempo zápasu a opět to byli domácí hráči. Po jasném průběhu setů 21:10 a 21:12, tak mohli Pinkálisté oslavovat druhý získaný bod a vedení 2:0 na zápasy.

Úspěsní Pinkálisté - Jirka s Vláďou

Třetí disciplínou byla dámská čtyřhra, ve které se při absenci Kláry Marečkové představila náhradnice Pavlína Provazníková po boku kapitánky Pinkálistů Jany Pilařové. Domácím hráčkám se postavila Míša Šrejberová a Mája Hůdová. I vzhledem k nesehranosti se domácím hráčkám nepodařilo navázat na první dva zápasy a tentokrát přenechali bod hráčkám B-Teamu, které díky velkým zkušenostem a kvalitám Míši Šrejberové si dokázaly pohlídat závěry obou setu. Vítězství 2:0 po průběhu 21:18 a 21:19 přineslo B-Teamu první důležitý bod.

Pavlína s Janou svádí vyrovnanou bitvu v dámské čtyřhře s hráčkami B-TEAMu

Poslední párovou disciplínou byla první pánská čtyřhra, do které při neúčasti Pavla Juránka zaviněné zraněním nastoupil po boku Jindry Marečka šéééf Pinkálistů Pavel Vorlíček. Hostující tým nasadil rovněž svou nejsilnější možnou sestavu, a to Břéťu Krčka a Honzu Franze. První sada byla provázená řadou nepřesností zejména z rakety Pavla Vorlíčka, kterého však naštěstí velmi dobře „podržel“ jeho spoluhráč Jindra Mareček. Břéťa s Honzou tak v první sadě vedli až do stavu 18:16. Přesto se jim nepodařilo první set získat ve svůj prospěch. Pinkálisti zabojovali a sérií pěti míčů zvrátili vývoj setu ve svůj prospěch, tedy 21:18. Druhá sada byla již jasnou záležitostí pro domácí pár, který tak dokráčel k vítězství 2:0 na sety, po průběhu 21:18, 21:11. Pinkálisti tak zvýšili své vedení v zápase na 3:1 a pouhý bod jim stačil k tomu, aby mohli slavit vítězství.

Pavel zaskočil Pavla a spolu s Jindrou i hráče B-TEAMu :)

K tomuto počinu se hned v dalším zápase přiblížila Pavlína Provazníková, která nastoupila v dámském singlu proti Šárce Rumánkové, která měla podle papírových předpokladů jasně zvítězit. Realita na kurtu byla však jiná. Pavlína se do své soupeřky pustila s velkou vervou a v první sadě si vypracovala i 6 bodový náskok. Nakonec se Šárce podařilo tento náskok vymazat a srovnat na 19:19, ale přesto nakonec slavila vítězství v první sadě Pavlína 22:20. Druhý set byl naopak v režii Šárky a rovněž skončil velmi těsným skóre, a to 21:19 ve prospěch zástupkyně B-Teamu. Rozhodnout tedy musela třetí sada, ve které už získala Šárka pevnou půdu pod nohama a tuto sadu vyhrála jasně 21:10 a celý zápas 2:1 na sety.

Bojovnice Pavlína nakonec prohrála svůj zápas v singlu těsně 1:2 na sety

Souběžně s tímto utkáním nastoupil v rámci druhého pánského singlu Pinkálista Vláďa Audy proti Honzovi Franzovi z B-Teamu. V tomto utkání se očekávala napínavá bitva, už díky tomu, že má Vláďa Audy v poslední době doslova životní formu. Realita byla však jiná. Honza si od začátku hlídal vývoj zápasu a s přehledem vyhrál 2:0 na sety (21:16, 21:12) a vyrovnal tak skóre zápasu na 3:3.

Vláďa Audy při jeho nejoblibenější činnosti v badmintonu - podání :)

Rozhodnout musela poslední disciplína, tedy první pánská dvouhra, do které nastoupili vedoucí obou družstev, odvěký rivalové, a to Pinkálista Pavel Vorlíček a Břéťa Krček z B-Teamu. Kdo očekával napínavou bitvu na tři sety a souboje o každý míč byl však zklamán. Průběh zápasu nenasvědčoval tomu, že proti sobě nastoupili nejlepší hráči svých týmů. Pavel od začátku diktoval tempo hry a Břéťovi nedovolil prakticky nic. V první sadě Pavel zvítězil jasně 21:11. Druhý set pak nabídl podobný vývoj jako první sada, s tím rozdílem, že Pavel v závěru druhé sady lehce polevil a dovolil tak Břéťovi snížit na přijatelných a konečných 21:16. Díky vítězství v tomto zápase mohli opět propuknout v řadách Pinkálistů oslavy vítězství. Pohár pro vítěze družstev se tak vrátil k Pinkálistům, kteří si ho za svůj výkon rozhodně zasloužili.

 

Poslední a rozhodující bod vybojoval pro Pinkálisty Pavel v zápase s Břéťou

Vítězné družstvo - Pinkálisti Ústí nad Labem :) gratulujeme!!! :)

Další zápas družstev zatím není domluven, ale předpokládá se, že se bude konat na podzim tohoto roku. Samozřejmě vás o něm budeme informovat.

Na závěr tohoto článku vám ještě přinášíme zhodnocení vedoucích jednotlivých družstev:

 

Břetislav Krček (B-Team Ústí nad Labem)

Do třetího vzájemného zápasu s Pinkálisty jsme nastoupili v sedmi hráčích. Chyběl nám pouze Radek Zahradník.

Jako tradičně jsme počítali, že budeme bodově úspěšnější v singlech a ztrácet body ve čtyřhrách. To se do puntíku potvrdilo.

Do mixu nasadili Pinkálisti dvojici Jana Pilařová a Jindra Mareček. My postavili stejný pár, jako při posledním vzájemném zápase: Mája Hůdová, Libor Chochol. I přes snahu našich hráčů soupeři bezpečně vyhráli.

Do druhých čtyřher jsme nasadili dvojici Libor Chochol, Martin Švejda. Soupeřem jim byli Pinkálisté Vláďa Audy s Jirkou Krečem, kteří se na posledním turnaji Pinkálisti Tour předvedli ve výborné formě. Hráli skvěle i v tomto zápase a naši dvojici porazili 2:0.

Stejný stav tedy byl i na zápasy a bylo třeba začít sbírat body.

Do utkání ženské čtyřhry nastoupily Míša Šrejberová s Májou Hůdovou, které spolu získaly důležitý bod v minulém utkání družstev. Pinkálisté povolali kvůli vynucené absenci Kláry Marečkové Pavlínu Provazníkovou, kterou doplnila Jana Pilařová. Průběh zápasu byl poměrně vyrovnaný, ale nakonec se nám podařilo vyhrát oba sety.

Následoval souboj prvních čtyřher mužů. Do něj jsme nastoupili ve složení Jan Franz a Břetislav Krček. Proti nám nastoupil Jindra Mareček s Pavlem Vorlíčkem. Z počátku se nám v zápase dařilo. Bohužel jsme neudrželi stejné tempo až do konce prvního setu a soupeři vývoj otočili. Ve druhém setu si Pinkálisté vítězství hlídali v podstatě od začátku do konce.

Pinkálisté tedy vedli 3:1 na zápasy a bylo nutné následující singly vyhrát.

Do ženského singlu jsme nasadili Šárku Rumánkovou, které se postavila za Pinkálisty Pavlína Provazníková. Šárce se ze začátku nedařilo dostat do hry a Pavlína si na ni vytvořila velký náskok. V koncovce byl stav už téměř vyrovnaný, ale i přesto se nakonec radovala z vítězství hráčka Pinkálistů. Ve druhém setu Šárka zlepšila hru a udržovala si mírný náskok. Šárce se povedlo druhý set v napínavé koncovce vyhrát a musel tak rozhodnout třetí set. V něm se naší hráčce povedlo vytvořit náskok už na začátku a pak už to bezpečně dotáhla k vítězství.

Zároveň se hrál zápas druhého singlu mužů, do kterého za nás nastoupil Honza Franz. Soupeřem mu byl Vláďa Audy. Oba hráli velmi pěkně, ale mírnou převahu měl hráč B-TEAMu, kterou potvrdil vítězstvím v obou setech.

Před posledním zápasem byl tedy celkový stav 3:3 a musel rozhodnout první singl mužů.

Do něj jsem nastoupil já a na soupeřově straně tradičně Pavel Vorlíček. Bohužel se mi nepodařilo pořádně chytit do hry v obou setech, a tak Pavel po jasném průběhu zvítězil.

Gratulujeme Pinkálistům k vítězství a budeme se těšit na další střetnutí.

Kompletní fotogalerie ze zápasu je k dispozici na tomto odkazu

 

Pavel Vorlíček (Pinkálisti Ústí nad Labem)

Po předchozím zápase, ve kterém jsme podlehli B-Teamu 3:4, jsme věděli, že musíme na určitých věcech zapracovat a zlepšit je. To se nám myslím díky tvrdému tréninku podařilo a byli jsme tentokrát úspěšní. Není důležité, jakým skóre jsme vyhráli, ale důležitý byl náš herní projev, který hodnotím velmi vysoko. Ve všech vítězných zápasech jsme měli snad vyjma prvního setu první pánské čtyřhry jasně navrch. Zatímco v zápasech, ve kterých jsme nebyli úspěšní, museli hráči B-Teamu o své vítězství tvrdě bojovat. I toto je příslibem do naší další práce a tréninku. Potěšil mě samozřejmě přístup všech našich hráčů, i těch, kteří byli buď zranění, nebo nebyli do zápasu nominování. Jejich podpora je neocenitelná. Na závěr bych chtěl říct, že uvítáme výzvu na další utkání i od jiných družstev. Díky.

 

V případě zájmu, nás kontaktujte na naší mailovou adresu pro zaslání informací a herního řádu družstev.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem