Reportáž z 10. turnaje Pinkálisti Tour 2013

22.01.2013 11:10

Prvním letošním turnajem na ústecké badmintonové scéně bylo za podpory firmy BABOLAT a MATCHPOINT již 10. pokračování úspěšné série Pinkálisti Tour, na kterém se tentokrát představilo celkem 32 badmintonových hráčů a nadšenců. Nově byla do turnaje zařazena kategorie pánského singlu - začátečníků, ve které se prezentovalo ceklem 12 hráčů. 

 

Ceny BABOLAT pro nejlepší hráče turnaje :)

Jak jsme již zmínili, novinkou v sérii Pinkálisti Tour byla kategorie pánského singlu pro začátečníky a mírně pokročilé. Hráči se utkali ve švýcarském systému na 6 kol. Celkovým vítězem se nakonec stal Michal Fousek, který procházel turnajem jako nůž máslem až do 6. kola, ve kterém nastoupil proti aktuálně druhému v pořadí, a to Petru Dusíkovi z oddílu Pinkálistů. Tento zápas musel Michal bohužel vzdát ze zdravotních důvodů. Díky tomu si v turnaji připsal první prohru. I to mu však stačilo k celkovému vítězství, když si postupně poradil s těmito hráči - Karel Strouhal 2:1, Vláďa Hůda 2:0, Jirka Kreč 2:1, Tomáš Pavelka 2:1, Honza Šimpach 2:1. Krásné druhé místo si vybojoval s velkým přehledem Petr Dusík, který zaváhal pouze ve 3. kole s Tomášem Pavelkou, který bral nakonec senzační 3. místo. Oba tito hráči rovněž oblékají dres Pinkálistů Ústí nad Labem. Těsně pod stupni vítězů se pak umístil "psycholog" Pinkálistů Jirka Kreč. O jeho umístění na 4. místě rozhodlo méně pomocných bodů. I tak se dá tento výsledek považovat za velký úspěch. Poslední zástupce z řad Pinkálistů Andrej Polishchuk skončil na 6. místě.

Medailisté v pánském singlu - zleva Petr Dusík, Michal Fousek a Tomáš Pavelka

 

Nejméně obsazenou, zraněními a nemocemi zdecimouvanou disciplínou byla dámská čtyřhra, ve které se za neúčastí hráček z Prahy a Malých Svatoňovic prezentovaly pouze tři páry. Dámské páry odehrály turnaj každý s každým a to na dvě kola. Roli velkých favoritek potvrdila děvčata z Teplic a tradiční účastnice Pinkálisti Tour, a to Lenka Fišerová s Adélou Hruškovou. Tato dvojice vyhrála všechny čtyři zápasy a zajistila si tak zlaté medaile a poháry pro vítězky. O druhém místě se tak rozhodovalo mezi mosteckou dvojicí Marika Dvořáková s Radkou Mužíkovou a ústeckou dvojkou Mája Hůdová s Eliškou Pixovou. Stříbro nakonec braly mostecké holky, které vyhrály obě utkání proti ústecké dvojici a braly tak stříbro.

Medailistky z dámské čtyřhry

 

I přes velké oslabení soupisky zapříčiněné již zmiňovanou absencí pražských a malosvatoňovických párů se v pánském deblu prezentovalo celkem 8 párů. Ty byly rozděleny do dvou skupin, ve kterých se páry utakaly každý s každým. Ve skupinách se bojovalo "pouze" o nasazení do čtvrtfinále. Následoval pak pavouk s kompletní eliminací, takže všechny páry odehrály stejný počet zápasů. Mezi největší favority turnaje patřila osvědčená dvojice Pavel Vorlíček - Ondra Vaněk. K překvapení všech tento pár zaváhal už ve skupině v utkání proti dvojici Jirka Kreč - Vláďa Audy. Ti pak nestačili na úspěšné deblisty, a to Jindru Marečka s Pavlem Juránkem, přesto si za největšími favority turnaje vybojovali ve skupině 2. místo. Poslední, čtvrtou příčku ve skupině obsadil pár Ondra Neoral - Karel Strouhal z Mohelnice. Ve skupině 1 potvrdili dobrou formu z posledních turnajů domácí hráči Pinkálistů, a to Andrej Polishchuk s Tomášem Křížem, kteří nezaváhali ani v jednom utkání a s bilancí 3:0 na zápasy postoupili do čtvrfinále z prvního místa. Druhou příčku pak obsadil mostecký pár Milan Svítek s Jardou Zemanem. Velký badmintonový nadšenec Břéťa Krček pak bral s Vláďou Hůdou, který nahradil tradičního Břéťovo parťáka Honzu Franze, třetí místo a bez jediné výhry skončili na 4. místě Venca Jakubec s Liborem Chocholem. Ve čtvrfinálových bojích se pak dařilo favoritům. Vorlíček s Vaňkem si poradili s dvojicí Jakubec - Chochol hladce 2:0 na sety. Kříž s Polishchukem pak stejným poměrem vyprovodili z kurtu Strouhala s Neoralem. Další favorité turnaje, Juránek s Marečkem si poradili se Svítkem se Zemanem 2:0 na sety a další domácí pár Kreč - Audy vyřadil hladce Krčka s Hůdou, rovněž 2:0 na sety.V semifinále se pak střetli největší favorité na vítězství, a to domácí Juránek s Marečkem proti Vorlíčkovi s Vaňkem. V napínavé bitvě se nakonec po velkém boji radovali Vorlíček s Vaňkem, kteří vyhráli 2:1 na sety. Druhé semifinále bylo plně obsazeno domácími hráči. Na své výborné výkony z předešlých turnajů navázali Polishchuk s Křížem, kteří si v souboji s Krečem a Audym vybojovali premiérovou účast ve finále pánského deblu. Stejně jako semifinále, tak i finále nabídlo napínavou bitvu a pěkný badminton. Vítězství v tomto zápase, i v celém turnaji si nakonec vybojovali Vorlíček s Vaňkem, kteří sice ztratili první sadu, přesto se jim podařilo zápas proti Polishchukovi s Křížem otočit ve svůj prospěch a vyhrát 2:1 na sety. V souboji  o třetí místo si pak spravili chuť Juránek s Marečkem, kteří porazili své týmové kolegy Kreče s Audym 2:0 na sety a brali tak zaslouženě bronz.

Medailisti z pánské čtyřhry

 

 

Poslední a nejpopulárnější disciplínou 10. turnaje Pinkálisti Tour je již tradičně smíšená čtyřhra. Mezi velké favority této disciplíny měl patřit domácí pár Volíček – Pilařová, který je čtyřnásobným vítězem smíšené čtyřhry v rámci turnajů Pinkálisti Tour. Ze zdravotních důvodů však nemohla Jana  nastoupit. Na poslední chvíli ji zastoupila další hráčka Pinkálistů, a to Kamila Křížová. Jasným favoritem číslo jedna se tak stal teplický pár Vaněk – Hrušková a mezi velká želízka v ohni pak patřil i domácí pár Mareček Marečková. Dvojice v této disciplíně byly opět rozděleny do dvou skupin po čtyřech párech. Systém turnaje byl shodný s tím v pánském deblu. Skupinu 1 tak bez ztráty kytičky ovládli Vaněk s Hruškovou a skupinu 2 pak Marečkovi. Ve čtvrtfinále se pak rovněž dařilo favoritům a vykrystalizovala tato semifinále: Vaněk – Hrušková vs. Audy – Fišerová a Mareček – Marečková vs. Vorlíček – Křížová. Nejvýše nasazené páry i tady potvrdily svojí suverenitu a postoupily do finále. I když v případě Vaňka s Hruškovou až po třísetové bitvě v souboji s Audym a Fišerovou. Finále pak bylo ozdobou tohoto turnaje. Třísetová bitva nabídla to nejlepší z badmintonu, co bylo na hale SKP v sobotu vidět. Marečkovi sahali v koncovce třetí sady po vítězství, když se dostali do vedení až o 3 body. Jak se nakonec ukázalo, ani to nestačilo a zkušený teplický pár Vaněk s Hruškouvou zvládli koncovku třetí sady lépe a připsali si další vítězství na okruhu turnajů Pinkálisti Tour. Zklamání domácího páru pak bylo jen labutí písní na nepovedený závěr třetí sady. Ve stínu tohoto utkání se pak na druhém kurtu odehrál souboj o třetí místo mezi Vorlíčkem s Křížovou a Audym s Fišerovou. I tento zápas se hrál na tři sety. Zklamaní semifinalisté nabídli hrstce diváků jen slabý badmintonový odvar plný nepřesností a chyb. Těch nakonec udělali méně Vorlíček s Křížovou a získali tak bronzové medaile.

Medailisté ze smíšené čtyřhry

 

Na závěr turnaje byli vyhlášení všichni vítězové a zároveň proběhlo losování o batoh BABOLAT, ten si nakonec odnesl velký badmintonový šílenec Michal "Papa Ťuhík" Taške!!! :)

 

Na závěr bychom opět rádi poděkovali všem účastníkům turnaje a pevně věříme, že se s nimi setkáme i při dalším pokračování Pinkálisti Tour 2013, které je naplánováno na sobotu 16. 3. 2013. Své přihlášky již můžete zasílat na známou adresu - badecusti@pinkalisti.cz !!! ;) Bližší informace k turnaji vám již brzy zveřejníme! ;)

Fotogalerie Pinkálistů z 10. turnaje Pinkálisti Tour 2013

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem