Reportáž z 2. turnaje T-Club Cup 2012

08.04.2012 15:56

Po měsíční pauze se v nové badmintonové hale v Krásném Březně opět sešlo několik desítek badmintonových nadšenců, aby změřili své síly na již druhém turnaji T-Club Cup 2012. Hrál se opět dámský a pánský singl, ten byl znovu rozdělen do dvou kategorií - začátečníci a pokročilí. V kategorii pokročilých se představilo hned 5 Pinkálistů - Michal Taške, Jirka Kreč, Vláďa Audy, Andrej Polishchuk a Pavel Vorlíček. V dámské kategorii se při neúčasti Štěpánky Hovorkové a Kláry Marečkové nepředstavila žádná žena hájící barvy Pinkálistů.

Pinkálisté na TClub Cupu - Andrej, Jana a Vláďa ;)

Turnaj se hrál švýcarským systémem na 6 kol, přičemž se hrálo pouze na 2 sety, tudíž zápas mohl skončit i remízou. To je snad jediná věc, která by se dala pořadatelům vytknout. V průběhu turnaje na hale zazněly z několika úst hráčů názory, že třetí a rozhodující set by byl ku prospěchu věci.

Jirka v akci na 2. turnaji TClub Cupu 2012

Na posledním místě v kategorii pokročilých se umístil Michal Taške, který ač bojoval co mu síly stačily, prohrál jako jediný všechna svá utkání. Trojice Pinkálistů se pak umístila ve středu výsledkové listiny. Pěkné 12. místo vybojoval Jirka Kreč, který překvapil zejména v prvním kole, kdy uhrál remízu s favorizovaným Mírou Vlachem. Ve druhém kole včak Jirka trochu překvapivě prohrál s Petrem Vitkem z Teplic 0:2. Na tuto prohru Jirka navázal bohužel další prohrou ve 3. kole, kdy však narazil na velmi dobře hrajícího Tomáše Kotmela - 0:2. 4. kolo pak znamenal pro Jirku opět remízu s vítězem kategorie začátečníku z prvního turnaje TClub Cupu 2012 a to mladičkým Michalem Fouskem - 1:1. Poslední dvě kola pak Jirka již zvládl na jedničku, nejprve si poradil s Vaškem Jakubcem a pak s Michalem Taške.

Vláďa Audy - 11. místo

O jednu příčku lepší, tedy 11. místo, si na turnaji vybojoval Vláďa Audy, který hned v prvním kole narazil na obhájce vítězství z prvního turnaje TClub Cupu, a to Míru Nováka. Tento zápas bohužel nezvládl a prohrál jasně 0:2. Po této prohře přišlo ve druhém kole zlepšení a opět remíza s Mírou Vlachem 1:1. Prvního vítězství se na turnaji nedočkal Vláďa ani ve 3. kole, kdy trochu překvapivě pouze remizoval s Davidem Šumou 1:1: Až 4. kolo přineslo Vláďovi a Pinkálistům vítěznou radost a odnesl to Zdeněk Kojzar 2:0. 5. kolo však přineslo opět vystřízlivění, stejně jako Jirka, narazil Vláďa na Tomáše Kotmela a opět to znamenalo pro zástupce Pinkálistů jasnou prohru 0:2. 11. místo na turnaji si pak Vláďa zajistil výhrou v 6. kole nad Michalem Fouskem.

Konečné 10. místo na turnaji Andrejovi moc sluší ;)

Aby se to nepletlo, tak hned o jednu příčku výše se umístil další Pinkálista, a to Andrej Polishchuk. Ten zahájil svou pouť za svým nejlepším turnajovým umístěním prohrou v prvním kole se zástupcem B-Teamu Honzou Franzem - 0:2. V dalších dvou kolech si pak Andrej připsal vítězství 2:0. Nejprve porazil opět Michala Fouska a poté stále se lepšícího Míru Ježka. 4. kole pak přineslo trochu zklamání, kdy Andrej neudolal Honzu Šimpacha. Ke cti mu však musíme přiznat, že od druhého zápasu hrál s poraněným kotníkem. 5. kolo pak pro Andreje znamenalo další remízu, tentokrát s Petrem Vitkem - 1:1. Prohra v 6. kole s Leošem Holmanem (skončil nakonec 3. v kategorii pokročilých) už na pěkném Andrejovo umístění nic nezměnila.

Pavel - 2. místo v kategorii pokročilých

Posledním zástupcem Pinkálistů, který se na turnaji představil byl jejich vedoucí Pavel Vorlíček. Ten začal uplatňovat svoje medailové ambize již v prvním kole proti Pepovi Mánkovi, kterému povolil pouze 3 body. Druhé kolo pak znamenalo velkou bitvu s výborným Tomášem Kotmelem, kterou Pavel nakonec zvládl a vyhrál 2:0. Další dvě kola znamenaly další 2 jasné výhry, nejprve s Petrem Vitkem a poté s Honzou Peřinou. Bitvy o turnajové vítězství s největšími konkurenty začaly v pátem kole, kdy Pavel narazil na Tomáše Sýkoru, se kterým odehrál vyrovnaný zápas. V první sadě byl úspěšnější Tomáš, ve druhé pak Pavel. Zápas tedy skončil 1:1. V posledním kole měl Pavel svůj osdu ve svých rukou, v případě vítězství nad Mírou Novákem by si připsal první turnajové vítězství v singlu v této sezóně. Toto se mu nakonec bohužel nepodařilo. Pavel sice vyhrál první sadu, ale v té druhé měl Míra již jasnou převahu. Zápas tedy skončil 1:1. Pro Pavla to nakonec znamenalo pěkné 2. místo na turnaji za již zmiňovaným Tomášem Sýkorou, který na pomyslném turnajovém trůnu vystřídal Míru Nováka, který se musel spokojit až se 4. místem. 3. místo a bronzovou medaili si odnesl Leoš Holman z Pardubic.

Medailisté z 2. turnaje TClub Cupu 2012 - zleva: Leoš Holman (3. místo), Tomáš Sýkora (1. místo) a Pavel Vorlíček (2. místo)

Kompletní výsledkový servis z turnaje naleznete na stránkách T-Clubu Ústí nad Labem.

Fotografie od kapitánky Pinkálistů Jany jsou k nahlédnutí ve fotogalerii. ;)

Všem Pinkálistům děkujeme na přikladnou reprezentaci a budeme se těšit na jejich výkony na Sotx Cupu, který se již nezadržitelně blíží. Ještě před tím však stihneme 6. turnaj série Pinkálisti Tour 2012. ;)

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem