Reportáž ze 7. turnaje PinkálistiTour 2012

27.06.2012 13:16

V sobotu 23.6. se již tradičně na hale Stříbrníky (bývalé SKP) uskutečnil již 7. turnaj ze série PinkálistiTour 2012, na kterém se opět představila celá řada velmi kvalitních hráčů z různých koutů České republiky. Soutěžilo se znovu ve 3 disciplínách, a to čtyřhra ženy, čtyřhra mužů a smíšená čtyřhra. Celkem se prezentovalo 33 hráčů, účast byla tedy velmi nízká oproti předchozím turnajům, ale tento nedostatek byl nahrazen velkou herní kvalitou.

Do čtyřhry žen se prezentovalo celkem 6 párů, které byly nasazeny do jedné skupiny, ve které sehrály zápasy každý s každým na jedno kolo. Nejlépe si počínala dvojice Přibylová Lenka se Svobodovou Renatou, která vyhrála všech 5 zápasů a neztratila ani set. Druhé místo pro sebe vybojovaly Jindrová Regína se Sochorovou Radkou, které prohrály pouze s vítězkami turnaje. Pěkné třetí místo pro sebe získaly děvčata z Teplic, a to Fišerová Lenka s Hruškovou Adélou. Našemu domácímu páru Pinkálistek, Jana Pilařová s Klárou Marečkovou, se tentokrát nedařilo a zůstaly na posledním 6. místě s bilancí 0:5 na zápasy.

Čtyřhra mužů byla druhou nejobsazenější disciplínou, ale i tak byl počet 9 přihlášených párů nezvykle nízký. Tyto páry byly rozděleny do dvou skupin po 4 a 5 týmech. Jak je již na Pinkálistech zvykem, nejlepší týmy z každé skupiny postoupily do čtvrtfinále. S nástrahami turnaje si nejlépe poradil pár Vrkoslav Martin – Knapp Leoš, který vyhrál bez jediného zaváhání. Ve finále si poradil s nově utvořenou dvojicí Sotona Martin – Vorlíček Pavel. Třetí místo pro sebe urval také nově utvořený pár z Malých Svatoňovic, a to Jakubčin Jaro – Hojný Roman, který ve čtvrtfinále vyřadil jediné zástupce domácích Pinkálistů, Pavla Juránka s Jindrou Marečkem.

Jak je již zvykem, nejobsazenější disciplínou byla smíšená čtyřhra, do které nastoupilo 14 párů, přičemž do čtvrtfinále postoupili vždy 2 nejlepší páry z každé skupiny a 2 nejlepší z třetích míst. Že mezi nejlepší hráče turnaje bude patřit Martin Vrkoslav se potvrdilo i v této disciplíně, když se mu spolu s Radkou Sochorovou podařilo zvítězit. Ve finálovém souboji porazili další favorizovaný pár, a to Jindrová Regína – Knapp Leoš. Třetí místo a bronzovou medaili získala Svobodová Renata spolu s Libortem Laňkou, když v souboji o třetí místo porazili domácí Pinkálisty, Jindru a Kláru Marečkovi. Ti postoupili do semifinále po kontumační výhře na obhájci vítězství, a to dalším domácím párem Vorlíček Pavel – Pilařová Jana, kteří museli z turnaje odstoupit kvůli zdravotním problémům.

Pinkálisti na turnaji

Domácí hráči se i v takto těžké konkurenci dokázali prosadit a postoupili ve všech disciplínách do vyřazovacích bojů. Zejména postup obou mixových párů se dá považovat za velký úspěch. Ke vší smůle se však tyto dva páry střetli už ve čtvrtfinále. Ve čtyřhře mužů se solidním výkonem prezentoval i Pavel s Jindrou, kteří skončili ve skupině na 2. místě a stopku v turnaji jim vystavili až Svatoňovičtí ve čtvrtfinále. Za zklamání může být považováno neúspěšné vystoupení našich děvčat v dámské čtyřhře, ale v takto nabité konkurenci je pro ryzí „hobíky“ těžké se prosadit. Celá řada hráček měla nebo dokonce ještě má zkušenosti s turnaji registrovaných.

Svatoňovická záchrana a zasloužený „trest“ :)

Prostřednictvím našich webových stránek bychom rádi poděkovali Malosvatoňovickému záchrannému týmu ve složení Vlasta a Jaro! :) Tato zkušená dvojice zdravotníků dala v průběhu zápasu ve skupině dohromady Pavla i Janu, a ti se jim odvděčili výhrou v tomto již zmíněném zápase. Jak se to seběhlo? :) Jana měla problémy se zády už od zápasů v dámské čtyřhře. Vlasta si s tím však poradila velmi zručně a za přispění Jarova léčivého extraktu namazala Janu tak, že byla schopna tento zápas dohrát. Díky Vlasti. ;)

Malosvatoňovický záchranný tým v akci... :))) (foto: Dire)

A Pavel, ten si na začátku druhého setu podvrkl kotník, na což Vlasta reagovala také velmi rychle a stahovacím obvazem Pavlovi kotník pevně obvázala. A vděk? :D Žádný! :D Pavel zakončil druhý set za stavu 20:20 stylovým prasátkem, na které ani Vlasta ani Jaro nedosáhli. Pavel s Janou pak plni euforie pro sebe získali i třetí set! Ne nadarmo se říká, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán! :D Samozřejmě, že Malosvatoňovickému záchrannému týmu moc děkujeme a doufáme, že už jeho služeb nebudeme potřebovat! ;)

Na závěr bychom rádi poděkovali všem hráčům za účast, předvedenou hru a budeme se těšit na setkání při Mistrovství Ústí nad Labem, které se bude konat v září tohoto roku. Bližší informace o této akci se včas dozvíte z našich webových stránek. ;)

Fotogalerie od Pinkálistů

Kompletní výsledky 7. turnaje PT 2012

Reportáž Jaro Jakubčina na webu BK Sokol Malé Svatoňovice

Fotogalerie od Jaro Jakubčina

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem