Sotex Tour 2012 zahájen - Pinkálisté úspěšní!!!

26.02.2012 13:29

Po lednovém Sotex Masters jsme se na konci února dočkali pokračování této úspěšné série badmintonových turnajů, konkrétně se jedná o Sotx Tour 2012. První turnaj této série se tedy odehrál v sobotu 25. 2. 2012 v hale PF UJEP v Ústí nad Labem. Za účasti 44 mužů a 10 žen se celkem odehrálo na 8 krutech neuvěřitelných 161 zápasů. Jak muži, tak ženy hrály svůj turnaj švýcarským systémem na 6 kol.

Z řad Pinkálistů se turnaje zúčastnilo hned několik hráčů, konrkétně sedm. V dámské části turnaje se představila Klára Marečková se Štěpánkou Hovorkovou a v mužské části pak Jirka Kreč, Vláďa Audy, Andrej Polishchuk, Jindra Mareček a Pavel Vorlíček. Na vše dohlížela samozřejmě kapitánka Pinkálistů Jana Pilařová. :)))

Pinkálisti Ústí nad Labem na Sotx Tour - 25. 2. 2012

Nejprve si pojďme přiblížit dění v dámské kategorii, kterou opět opanovala ve velkém stylu hráčka B-TEAMu Ústí nad Labem a exPinkálistka v jedné osobě, a to Míša Šrejberová, která v turnaji neztratila ani set a své soupeřky porazila rozdílem třídy. K velké radosti Pinkálistů se na druhém místě umístila Štěpánka Hovorková, která turnaj zakončila s bilancí 5:1, když jediné utkání ztratila právě s Míšou. Třetí místo si s bilancí 4:2 odváží do Prahy Pavlína Šimicová. Další z Pinkálistek Klára Marečková si nakonec při své premiéře na okruhu singlových turnajů vybojovala pěkné 4. místo, když zaváhala pouze v utkáních s pozdějšími medailistkami. Gratulujeme!!! ;)

Klára Marečková v jednom ze zápasů na turnaji Sotex Tour 2012

Jak jsme již psali, pánská kategorie byla o dost početnější jak ta dámská. Celkem se prezentovalo 44 mužů všech výkonnostních kategorií. Od úplných začátečníků, až po neregistrované borce, ostřílené spoustou badmintonových turnajů. Pojďme se podívat na to, jak se na turnaji dařilo našim Pinkálistům. Na 33. místě se umístil s bilancí 2:4 Andrej, který narazil v první kole na velkého favorita turnaje Tomáše Sýkoru, se kterým prohrál podle papírových předpokladů 0:2. V dalších kolech pak porazil Marka Nečase 2:0 (18, 17) a Michala Šanderu 2:0 (17, 11). Ve čtvrtém kole pak nestačil na zástupce B-TEAMu Honzu Franze a prohrál 0:2 (-13, -13). V důležitém 5. kole pak změřil síly se svým spoluhráčem z Pinkálistů Jirkou Krečem, ve kterém ztratil zápas ve třetím setu, který skončil v jeho neprospěch 10:11. Celkově tak s Jirkou prohrál 1:2 (13, -14, -10). V posledním kole pak Andrej změřil síly s Martinem Nedvídkem, a ačkoliv se mu podařilo první sadu získat 21:19, zbylé dvě sady už byly v režii jeho soupeře. Andrej tak prohrál 1:2 (19, -9, -8). Na první pohled se může 33. místo zdát jako neúspěch, ale z celkového pohledu se jedná o dobrý příslib do dalších turnajů. Navíc se Andrej prezentuje hrou, která může být jednou jeho soupeřům velmi nepříjemná.

Andrej v zápase s Tomášem Sýkorou

Andrejův přemožitel 5. kola, Jirka Kreč se nakonec umístil na 28. místě. V první kole narazil na superfavorita turnaje Michala Poláčka, se kterým bohužel prohrál po jasném průběhu 0:2 na sety (-8, -3). Druhé kolo bylo pro Jirku již přijatelnější a slavil tak výhru na Petrem Říhou 2:0 (12, 13). Třetí kolo a nám všem dobře známý Pavel Vitvera. Jirka sehrál s Pavlem velmi vyrovnanou partii, přesto nakonec prohrál 0:2 na sety (-16, -19). Do zápasu s Honzou Šimpachem Jirka nastupoval jako mírný favorit, což na kurtu také potvrdil a vyhrál jasně 2:0 (9, 11). 5. kolo a již zmiňovaný souboj s parťákem ze 4hry Andrejem a vítězství 2:1 (-13, 14, 10). 6. a poslední kolo a souboj s ambiciózním vedoucím B-TEAMu Břéťou Krčkem a bohužel jasná prohra 0:2 (-15, -3).

Jirka Kreč při jednom ze zápasů na Sotx Tour 2012

Dalším ze zástupců Pinkálistů, který se představil na tomto turnaji, byl Vláďa Audy, který si vedl podobně jako Jirka a turnaj zakončil s bilancí 3:3, což mu stačilo na konečné 26. místo. Vláďovi se na turnaji příliš nedařilo, což dokládají výsledky prvních dvou utkání. Nejprve Vláďa prohrál v prvním kole s Víťou Havlasem 1:2 (-16, 19, -9) a poté ve druhém kole s Tomášem Klierem 0:2 (-13, -10). Třetí kolo pak našemu zástupci přisoudilo snadného soupeře Otu Taussiga, se kterým si Vláďa už poradil a vyhrál jasně 2:0 (9, 9). 4. kolo a opět těžký soupeř, tentokrát zástupce TJ Sokol Malé Svatoňovice, dvaadvacetiletý Jirka Nývlt. Ačkoliv sahal Vláďa v první setu po vítězství, nakonec si odnesl porážku 0:2 (-20, -10). V posledních dvou zápasech se pak Vláďovi již podařilo zvítězit. Nejprve porazil Davida Šumu těsně 2:1 (9, -14, 10) a v posledním kole pak Mirka Ježka rovněž 2:1 (15, -15, 6). Po zranění, které Vláďu na přelomu roku sužovalo, se dá hovořit o slušném výsledku.

Vláďa při servisu

Jindra Mareček, další z Pinkálistů, který přišel v sobotu do haly UJEP změřit síly, odcházel tentokrát zklamán. Posilněný třetím místem z T-CLUB Cupu měl vyšší ambice, než konečné 25. místo. Jindra narazil hned v prvním kole na papírově silnějšího soupeře, konkrétně na Viktora Fančala, kterého dobře známe z Pinkálisti Tour. Viktor předváděl pro sebe typickou přesnou hru a Jindra nedokázal najít ten správný herní rytmus. První sadu tedy prohrál 16:21. V druhém setu se Jindrovo herní projev výrazně zlepšil, ale ani to nakonec na získání sady nestačilo. Konečný výsledek 0:2 (-16, -19) byl spravedlivým vyústěním dění na kurtu. Do druhého utkání nastupoval Jindra s touhou odčinit první kolo, ale proti neznámému Michalu Šanderovi opět neuspěl a prohrál 1:2, ačkoliv získal první sadu ve svůj prospěch. Ve třetím kole bylo již nutností vyhrát, a to se povedlo. Míra Hlavička byl přijatelným soupeřem a Jindra potvrdil své vyšší kvality a vyhrál 2:0 (13, 8). Čtvrté kolo a opět trápení. Soupeřem byl tentokrát Martin Nedvídek. Jindra opět získal první sadu v poměru 21:15, ale celé utkání do vítězného konce nedotáhl. Konečný výsledek 1:2 (15, -16, -8) byl opět velkým zklamáním. V předposledním kole se postavil našemu zástupci do cesty Vašek Jakubec, Jindra tentokrát již neponechal nic náhodě a zvítězil jasně 2:0 (7, 9). S bilancí 2:3 tedy vstupoval Jindra do posledního 6. kola, ve kterém narazil stejně jako Jirka Kreč na nevyzpytatelného Pavla Vitveru. Jindra však nedal Pavlovi žádnou šanci a vyhrál jasně 2:0 (12, 13).

Jindra Mareček - Pinkálisti Ústí nad Labem

Posledním Pinkálistou, který se představil na 1. turnaji SOTX Tour 2012 byl Pavel Vorlíček. Tomu se vstup do turnaje náramně podařil, když v úvodním utkání lehce přehrál Míru Hlavičku 2:0 (2, 7). Ve druhém kole se proti našemu zástupci postavil úspěšný medailista z nedávného 5. turnaje PINKÁLISTI TOUR 2012, a to "sokol" Martin Krejzl se svojí nepříjemnou technickou hrou. V první sadě měl Pavel navrch, a vyhrál jí 21:14. Podobný průběh měla i druhá sada, ve které Pavel vedl již 18:14, ale ani toto vedení mu na zisk setu nestačilo, protože Martin zabojoval a sérií přesných míčů a sedmibodové šňůře získal tuto sadu pro sebe. Za vyrovnaného stavu se hrál rozhodující set do 11 bodů. V něm si Pavel vybudoval náskok, který už uhájil až do konce. Utkání tedy skončilo 2:1 (14, -18, 8). Ve třetím kole se do cesty Pavlovi postavil Viktor Fančal, který předvedl opět velmi dobrý výkon, založený na přesné hře a velmi dobré obraně. K zisku bodů to však nestačilo a Pavel vyhrál 2:0 (17, 19). Ve 4. kole si Pavel zopakoval souboj s vedoucím B-TEAMu Břéťou Krčkem, který měl po třech odehraných kole shodnou bilanci 3:0 na zápasy. Utkání se odehrálo ve velkém nasazení. První sada byla jasně v režii Pavla, a ten jí vyhrál jasně 21:15. Ve druhém setu se podařilo Břéťovi zlepšit svůj herní projev a dlouho si udržoval až 4 bodový náskok. V závěru setu se však projevila větší herní vyzrálost našeho vedoucího a ten dokázal set zvrátit na svou stranu v poměru 22:20 a celé utkání pak vyhrál 2:0 na sety. Ve čtvrtém kole Pavel narazil dosud suverénního Leoše Knappa, který drtil své soupeře podobným stylem jako Patrik Vrabec v loňském Sotx Cupu. Utkání se hrálo za velké divácké kulisy a mělo opravdu slušnou úroveň. V první sadě se Leoš prezentoval přesnou hrou, toto se bohužel nedalo říct o Pavlovi, který kupil jednu chybu za druhou. Leoš tak vyhrál první set 21:15. Do druhé sady Pavel vstoupil mnohem lépe a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Výsledkem byl dokonce setbol v Pavlův prospěch. Ten však nebyl proměněn a Loeoš i druhou sadu vyhrál, tentokrát 23:21 a celé utkání tak 2:0 na sety. Po tomto kole se Pavel držel na celkovém druhém místě, a jestli na něm chtěl zůstat i na konci turnaje, musel v posledním zápase porazit výtečného Michala Poláčka. Tento těžký úkol se mu nakonec podařilo splnit. První sada tohoto zápasu byla dlouho vyrovnaná, ale závěr vyšel lépe Pavlovi, který vyhrál 21:18. Druhý set byl od toho prvního odlišný. Michal si vypracoval náskok, který udržel až do stavu 14:20. Poté přišla neuvěřitelná Pavlova série 7 bodů a zisk prvního matchbolu. Ten se ještě nepodařilo proměnit, ale další už ano a Pavel tak mohl slavit výhru v tomto zápase a fantastické 2. místo na 1. turnaji SOTX Tour 2012!!! Gratulujeme!

Pavel v zápase s Martinem Krejzlem z Malých Svatoňovic

Na závěr bychom rádi poděkovali všem Pinkálistům za příkladnou reprezentaci našeho oddílu a za velkou bojovnost, kterou se prezentovali po celý den turnaje!!!

Kompletní výsledkový servis a bližší informace o dalších turnajích Sotx Tour 2012 naleznete na stránce www.ebadminton.cz

Fotogalerie z turnaje jsou k nahlédnutí v kategorii fotogalerie.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem