Sotx Cup končí - Pinkálisté opět úspěšní!!!

11.12.2011 16:44

4, 7 a 55, to jsou čísla, která stručně a jasně charakterizují poslední 4.turnaj Sotx Cup, na kterém se prezentovalo celkem 55 hráčů všech výkonnostních kategorií a každý z nich odehrál 7 zápasů. Konkrétně se představilo 44 mužů a 11 žen. Favoritem číslo jedna v pánském singlu byl "neporazitelný" Patrik Vrabec, který opět nedal šanci žádným pochybovačům a tuto roli splnil do posledního puntíku. Výsledné skóre 7:0 na zápasy, 14:0 na sety a 295:162 budiž toho důkazem. Jediný hráč, který dokázal Patrikovi alespoň trochu vzdorovat byl vynikající Leoš Knapp z Poděbrad, který svedl s Patrikem ve 4.kole vyrovnaný souboj a zejména v první setu sahal po získání sady. Nakonec však i on kapituloval 0:2 na sety. Každopádně konečné druhé místo je pro Leoše více než uspokojivé. Co se týče představení Pinkálistů v pánské části turnaje, tak ti měli bohužel jen trojí zastoupení. Na palubovce nové haly v Krásném Březně se představil Michal "Ťuhík" Taške, Pavel Juránek a Pavel Vorlíček. Prvním dvěma jmenovaným se v sobotu bohužel příliš nedařilo. Michal skončil s bilancí 1:6 na konečném 43. a Pavel Juránek s bilancí 3:4 na 28. místě. Pomyslný vítězný prapor Pinkálistů se však nakonec přeci jen podařilo vztyčit. Pavel Vorlíček opět prokázal své kvality a i díky troše štěstí skončil na báječném 3. místě a nechal tak za sebou celou ústeckou špičku.

O zisku druhého 3. místa v řadě v sérii Sotx Cup rozhodl zejména sedmý zápas a jeho koncovka, kdy Pavel nastoupil proti favoritovi Tomáši Sýkorovi a po velkém boji zvítězil 2:1 na sety. Cesta za vysněným umístěním na "bedně" však byla velmi těžká. Hned v prnvím kole Pavel narazil na svého přemožitele z 2.turnaje Sotx Cupu Míru Vlacha, tentokrát se však žádné překvapení neudálo a Pavel zvítězil jasně 2:0 na sety (21:15, 21:5). Ve druhém kole pak změřil síly s Mírou Novákem a výsledek byl podobný, opět 2:0 na sety (21:18, 21:15). Třetí kolo s Petrem Pilařem a souboj na ostří nože, tak by se dal s nadsázkou charakterizovat zápas těchto odvěkých rivalů. V první sadě diktoval tempo hry právě předseda TJ Chemička Ústí nad Labem Petr Pilař, který celý set vedl, ale nevyšla mu koncovka. Pavel tedy získal první set (21:18) a s tím i psychickou výhodu, která se promítla do druhé sady víc, než by se dalo očekávat. Průběh druhého setu i jeho výsledek už byl jasnější, ale rozhodně se nejednalo o procházku růžovou zahradou. Konečný výsledek 21:15 a 2:0 na sety. Čtvrté kolo a další těžký soupeř, tentokrát opět Michal Poláček. Zápas znovu nabídl velkou badmintonvou bitvu na tři sety. První sada byla jasně v režii Michala, který ji pro sebe získal hladce 21:12. Od druhého setu se však nejen změnil Pavlův herní projev, ale k radosti fanouškům Pinkálistů i skóre, a to 21:15. Poslední třetí sada byla obrovskou bitvou, ve které měl víc štěstí náš zástupce a získal jí v nejtěsnějším možném poměru, tedy 15:14. Páté kolo a zeď jménem Patrik Vrabec. Smeč, kraťas, dlouhej... vše na jedničku! Patrik je momentálně jasně nejlepším neregistrovaným hráčem v Ústí nad Labem a širokém okolí, a to dokázal i v tomto zápase, kdy porazil Pavla bez jakéhokoliv zaváhaní 2:0 na sety (21:9, 21:14). 6. kolo a v boji o medaile přituhuje a na druhé straně palubovky Ondra Hájek. Opět zápas na tři sety, opět 15:14 ve třetí sadě, ale tentokrát v neprospěch Pavla. Po tomto zápase náš zástupce klesl až na 6. místo. Jedinou nadějí na medaili, bylo zvítězit v posledním 7. zápase, do kterého los přidělil nemilosrdně "mlátičku" Tomáše Sýkoru. Opět tři sety, ale tentokrát se šťastným koncem pro Pinkálisty. Díky lepšímu poměru setů než měl Ondra Hájek, nakonec bilance 5:2 stačila na báječné 3.místo. Nutno podotknout, že touto velmi dobrou bilancí se na turnaji mohlo pochlubit hned sedm dalších hráčů.

Petr Pilař (předseda TJ Chemička Ústí n.L.) předává Pavlu Vorlíčkovi ceny za 3.místo ve 4.turnaji série SotxCup

Pavel Vorlíček, Patrik Vrabec, Leoš Knapp - medailisté ze 4.turnaje SotxCupu

 

V dámské části turnaje se představily dvě hráčky hájící barvy Pinkálistů, a to kapitánka Pinkálistů Jana Pilařová a vycházející hvězdička ústeckého badmintonu Štěpánka Hovorková. V tvrdé konkurenci 11 žen se mezi favority pasovaly zejména Táňa Trubačová, Lenka Fišerová a právě Štěpánka Hovorková. Všechny tyto dámy své role potvrdily a podařilo se jim získat medailová umístění, kdy vítězkou se k naší radosti stala právě Štěpánka, která prošla turnajem doslova jako nůž máslem a vyhrála všech 7 zápasů. Zároveň si díky tomuto vítězství zajistila první místo na SotxCupu. Druhou příčku vybojovala na 4.turnaji SotxCupu Lenka Fišerová (bilance 6:1), a až třetí místo trochu překvapivě zůstalo na největší favoritku Táňu Trubačovou (5:2 na zápasy). Druhá zástupkyně Pinkálistů Jana Pilařová obsadila s bilancí 3:4 na zápasy konečné 7. místo.

Štěpánka Hovorková přebírá cenu za 1. místo na 4.turnaji SotxCupu opět z rukou Petra Pilaře

Táňa Trubačová, Štěpánka Hovorková a Lenka Fišerová - tři nejlepší ženy na 4.turnaji SotxCupu

 

Děkujeme všem Pinkálistům, kteří nás reprezentovali na SotxCupu a také všem, kteří nás přišli podpořit. Díky!!!

Podrobnosti o turnaji, výsledky, statistiky i konečné pořadí, které nám nechtěl Tomáš Kostka na turnaji sdělit, aby nepřišel o hlas, najdete na tomto odkazu.

Fotogalerie od Jaro Jakubčina k nahlédnutí zde.

Organizátorům turnajové série SotxCup děkujeme za skvělou organizaci!!!

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem