SOTX Tour 2013 zná své vítěze a dva Pinkálisté mezi elitou!!!

12.11.2013 21:30

Druhá listopadová sobota patřila v Ústí nad Labem, konkrétně v hale UJEPu, opět badmintonu. Od rána do večera se zde konal čtvrtý a zároveň poslední turnaj letošního ročníku série SOTX Tour 2013. Tento turnaj rozuzlil osmičku nejúspěšnějších hráčů, která se zúčastní na začátku prosince již třetího ročníku SOTX MASTERS. (Konečné pořadí v Sotx Tour).

Jindra Mareček (Pinkálisti) - 7. místo

Posledního dílu letošní ročníku SOTX TOUR se zúčasnilo hned několik zástupců Pinkálistů v čele s Jindrou Marečkem a Vláďou Audy, kteří se na tomto turnaji pokoušeli poprvé probojovat do již zmíněne elitní osmičky. S velkým aplausem musíme konstatovat, že se jim to nakonec podařilo, když Vláďa obsadil fantastické dělené 5. místo a Jindra dělené 7. místo.

Vláďa Audy (Pinkálisti) - 5. místo v Sotx Tour 2013

Ale popořadě...

Čtvrtý turnaj byl opět velmi dobře obsazen. Z top 10 z nedávného MČRN se představili hned 4 hráči v čele s mistrem ČR Jirkou Nývltem. Dále své umění na turnaji ukázal Leoš Knapp (5. MČRN), domácí Břéťa Krček (6. MČRN) a Martin Sokol (9. MČRN). Naopak chyběli tradiční účastníci těchto turnajů, a to Ondra Hájek (10. MČRN) a Pavel Vorlíček (3. MČRN).

Vojta se koncentruje na příjem podání v jednom ze zápasů na turnaji Sotx Tour 2013

Přesně podle předturnajových prognóz, potvrdili největší favorité své kvality a obsadili všechna tři medailová místa v pořadí 1. Knapp, 2. Krček a 3. Nývlt. Z Pinkálistů se nejvíce dařilo Jindrovi Marečkovi, který s bilancí 4:3 skončil na pěkném 7. místě. Vláďovi Audy pak stejný poměr zápasů stačil až na 14. místo. I toto umístění mu však stačilo na udržení 7. pozice v Sotx Tour 2013. 19. místo si pak připsal stále se lepšící Vojta Oliverius.

Jirka Kreč v zápase s Petrem Pilařem

Naopak trochu za očekáváním tentokrát zůstal Jirka Kreč, který obsadil až 26. místo. Jirka však na turnaji zaznamenal dílčí úspěch, když získal trochu nečekaně set v zápase s Petrem Pilařem.

Břéťa v zápase s Jirkou Nývltem

Z ústeckých hráčů se při neúčasti některých domácích favoritů nejlépe prosadil Břéťa Krček, který pro sebe získal svoje dosud nejlepší umístění na Sotx Tour a tím bylo nakonec druhé místo za vítězným Leošem Knappem, který byl tentokrát stoprocentní. Úspěšnou dvojici na stupních vítězů pak doplnil třetí Jirka Nývlt s bilancí 5:2. Břéťovi se na turnaji podařilo porazit velmi silného Alexandra Purnamu (nakonec 4. místo) 2:1 na sety a také v krásném souboji otočil zápas proti Mistru ČR Jirkovi Nývltovi, rovněž 2:1. Nad jeho síly byl pouze pozdější vítěz Leoš Knapp, se kterým prohrál 0:2.

Medailisté ze 4. turnaje Sotx Tour 2013 - zleva: Krček, Knapp, Nývlt

Mezi ženami opět kralovala bývalá registrovaná hráčka Pavla Nedvíková, která znovu porazila všechny soupeřky rozdílem třídy, avšak v zápase s Lenkou Fišerou ztratila jeden set. Tyto dvě hráčky pak na stupních vítězů doplnila stále se lepšící Mája Hůdová, která brala 2. místo. Třetí pak tedy byla Lenka Fišerová.

Medailistky ze 4. turnaje Sotx Tour 2013 - zleva: Hůdová, Nedvídková, Fišerová

Badmintonovým vrcholem sezóny v Ústí nad Labem tak bude Sotx Masters na začátku prosince s účastí dvou Pinkálistů Jindry Marečka a Vládi Audy a dále pak již tradiční Vánoční turnaj pořádaný badmintonovým oddílem TJ Chemička Ústí nad Labem. Tento turnaj se uskuteční 14. prosince opět v hale UJEPU a pevně věříme, že už za účasti dalších Pinkálistů, kteří nemohli tentokrát z různých důvodů nastoupit.

Fotogalerie Pinkálistů k turnaji

Oficiální web SOTX TOUR

Reportáž na Dire.cz

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem