Třetí turnaj Sotx Tour 2012 ovládl opět Leoš Knapp

29.05.2012 21:04

V sobotu 26. května se na již tradičním místě, hale UJEP, konal již 3. turnaj série SOTX Tour 2012, který uzavřel první polovinu této tour. Série bude pokračovat dalším turnajem ihned po prázdninách, a to 28. září 2012.

Celkem se tedy v sobotu představilo na palubovce haly UJEP 37 hráčů badmintonu od Pardubic, přes Svatoňovice, Poděbrady, Teplice až Ústí nad Labem. 30 mužů hrálo již tradičně švýcarským systémem na 7 kol a na dva plnohodnotné vítězné sety. Případný třetí set se hrál do 11 bodů (strop 15 bodů). Ženy odehrály turnaj každá s každou, tedy o jeden zápas méně než muži, s tím rozdílem, že případný rozhodující třetí set byl rovněž do 21 bodů.

V pánské kategorii se představilo hned několik nováčků a jednomu z nich se hned podařilo prokousat na medailové umístění. Nebyl jím nikdo jiný, než „nervák“ Michal Říha, který skončil na druhém místě za neporazitelný Leošem „super“ Knappem, který opět neztratil v turnaji zápas, ba dokonce ani set. Třetí místo pro sebe vybojoval zástupce Svatoňovické badmintonové školy, a to „sokol“ Jaro Jakubčin, který zakončil turnaj bilancí 5:2 na zápasy a o zisku třetího místa před ostatními rozhodl větší počet pomocných bodů.

Dámská kategorie měla rovněž pár nových jmen, ale na rozdíl od pánské části turnaje, zde se prosadili stálice Sotx Tour. Při neúčasti neporazitelné Míši Šrejberové se z vítězství radovala Šárka Rumánková, která vyhrála všechny svoje zápasy. Druhé místo si do Mostu odvezla Táňa Trubačová a pomyslnou bronzovou medaili si odvezla Lenka Fišerová.

Na turnaji se opět představilo několik zástupců Pinkálistů, konkrétně čtyři a všichni v pánské kategorii. 22. místo si za svoje výkony a bilanci 3:4 na zápasy vysloužil Jirka Kreč. Jirka zahájil turnaj proti později třetímu hráči pořadí Jaro Jakubčinovi, kterému podlehl 0:2 na sety. Ve druhém kole pak svedl velkou bitvu s Radkem Zahradníkem z B-Teamu, kterému nakonec také podlehl, ale v přijatelnějším skóre 1:2 na hry. Třetí kolo a poměrně jasné vítězství nad Davidem Šumou 2:0, přičemž první set skončil 21:18 a ve druhém setu měl už Jirka jasně navrch 21:9. Čtvrté a páté kolo přineslo bohužel další dvě prohry. Nejprve se silným Mílou Sáňkou 0:2 a pak s věčným rivalem Mírou Ježkem rovněž 0:2. V šestém kole si pak Jirka spravil chuť s Otou Taussigem 2:0 a turnaj dovršil závěrečnou bitvou s Vencou Jakubcem 2:1.

Jirka Kreč při jednom ze zápasů na 3. turnaji Sotx Tour 2012

O 5 příček lépe, tedy na 17. místě skončil Vláďa Audy, který určitě očekával po úspěchu na předchozím turnaji lepší umístění. V prvním kole narazil Vláďa na stejného soupeře, se kterým hrál také Jirka Kreč, a to Mílu Sáňku. Ten nedal žádným pochybovačům naději a Vláďu přehrál 2:0 na sety po jasném průběhu. Ve druhém kole pak přišla snadná výhra na Vláďou „Robinem“ Hůdou 2:0. Ve třetím kole pak první „zásek“, kdy Vláďa nestačil na ex-registrovaného hráče Pavla Homolku, který ničil Vláďu svými přesnými údery a vyhrál jasně 2:0. Čtvrté a páté kolo naopak přineslo Vláďovi 2 výhry, nejprve na Honzou Šimpachem a pak nad Liborem Chocholem, shodně 2:0. Velkou bitvu pak přineslo předposlední kolo, ve kterém Vláďa po velkém boji padl s lídrem B-Teamu Břeťou Krčem 1:2, když rozhodující třetí sada skončila tím nejtěsnějším možným způsobem – 9:11. Poslední kolo bylo již jen Vláďovou labutí písní a přineslo mu prohru 0:2 s Martinem Sokolem.

Vláďa Audy při jeho nejoblibenější činnosti v badecu :))) podání :)

12. místo a velké zklamání pro Pavla Vorlíčka, který vstupoval do turnaje s medailovými ambicemi. Ty vzaly za své hned ve druhém kole, kdy Pavel prohrál po velkém boji se svým tradičním soupeřem Martinem Krejzlem 1:2 na sety. V prvním zápase si Pavel jasně poradil s Martinem Nečasem 2:0, když ten zvládl uhrát pouze 8 bodů. To, že se stanou Svatoňovičtí Pavlovo noční můrou, bylo jasné už po třetím zápase, ve kterém si s Pavlem pohrál mladý „sokol“ Jirka Nývlt a slavil tak výhru 2:0. Čtvrté kolo pak svedlo Pavlovi do cesty dalšího velkého rivala, a to Petra Pilaře. Tomu se podařilo obrátit vývoj první sady z 16:20 na 23:21. V dalších dvou sadách však již tahal za kratší konec a Pavel tak vyhrál 2:1 na sety. 5. zápas na turnaji znamenal další výhru, tentokrát v pohodovém tempu Pavel porazil Pavla Homolku 2:0. Poslední Svatoňovický hřebíček do rakve pak zasadil Pavlovi jeho velký kamarád Jaro Jakubčin, který svou neomylně přesnou rukou umísťoval všechny míče tam, kam chtěl a vyhrál jasně a zaslouženě 2:0 po jasném průběhu setů. Poslední sedmé kolo pak proti Pavlovi svedlo dalšího vyčerpaného bojovníka, a to Míru Vlacha. V utkání, kterému chyběla chuť, drajv či odhodlání slavil nakonec výhru 2:0 Pavel. Konečné 12. místo je však velkým zklamáním!

Pavel Vorlíček podává v zápase s Pavlem Homolkou

Pavel okomentoval svůj výkon na turnaji takto: “Na turnaj jsem se připravoval dostatečně dlouho. Ještě ráno před turnajem jsem se cítil skvěle. Ale pak na mě dolehla velká únava. Cítil jsem, že to prostě není ono a nedokázal jsem si s tím poradit. Konečné 12. místo je jasným a spravedlivým obrazem mojí předvedené hry! Nepopírám však, že je to pro mě velké zklamání. Cíl pro Sotx Tour 2012 je však jasný, a tím je postup mezi TOP 8 hráčů, kteří si to předpokládám na konci Tour rozdají o celkové vítězství.“

Nejlepším z Pinkálistů byl tedy Jindra Mareček, který skončil hned o jednu příčku lépe jak Pavel, tedy na 11. místě. Jindra zahájil svou pouť turnajem výhrou 2:1 nad Martinem Sokolem, kterou následovala jasná výhra nad Mírou Ježkem 2:0. Vítěznou Jindrovu šňůru zastavil pak ve třetím kole Tomáš Kostka, kterému Jindra podlehl 1:2 na sety. Co čert nechtěl, i Jindrovi se do cesty postavili Svatoňovičtí borci Jirka Nývlt a Jaro Jakubčin, kteří stejně jako proti Pavlovi, nedali Jindrovi šanci a vyhráli shodně 2:0 na sety. Před posledními dvěma zápasy měl tedy Jindra nepříznivou bilanci 2:3, kterou se mu však podařilo otočit ve svůj prospěch, čemuž pomohly dvě výhry nad Honzou Šimpachem a Davidem Šumou, opět shodně 2:0. Jindra se tedy oproti 2. turnaji posunul z 15. na 11. místo, což může být příslibem do dalšího pokračování Sotx Tour 2012.

Jindra Mareček to bere vždy s úsměvem ;)

Jak jsme již avizovali v úvodu tohoto článku, další turnaj, již 4., se bude konat 28. září 2012. Bližší informace o turnaji budou zveřejněny na stránkách www.ebadminton.cz

Fotogalerii z 3. turnaje Sotx Tour 2012 naleznete zde.

Krátké zhodnocení pořadatelů zde.

Reportáž od Jaro Jakubčina zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem