V souboji družstev Pinkálisté po velkém boji porazili B-Team

11.04.2014 10:04

Ve čtvrtek 10. 4. 2014 se v badmintonové hale v Krásném Březně uskutečnilo již páté vzájemné utkání mezi týmy Pinkálistů a B-Teamu. Domácí tým Pinkálistů se nakonec představil téměř v plné síle. 

 

Pinkálisté - 10. 4. 2014

Z hráčů základní sestavy nakonec chyběl pouze Andrej Polishchuk vinou zranění kolene. Soupisku Pinkálistů nově doplnil Vojta Oliverius, který nakonec pro svůj tým získal jeden z důležitých bodů v zápase s Honzou Franzem, který toto utkání bohužel vinou zranění nedohrál a na sto procent tak přišel o sobotní II. turnaj Sotx 2014. Vojta se s Honzou přetahovali v každé výměně o důležité body. První set nakonec vyhrál Vojta 21:19. Druhá sada nabídla znovu spoustu dramatických a dlouhých výměn se šťastným koncem pro Honzu v poměru 23:21. V rozhodující sadě došlo k již zmiňovanému zranění Honzy Franze, a to za stavu 12:18 v jeho neprospěch. Honza musel zápas skrečovat a Vojta tak získal pro Pinkálisty první bod.

V souběžné hrané smíšené čtyřhře se domácímu páru v obsazení Jindra a Klára Marečkovi podařilo eliminovat všechny snahy zástupců B-Teamu, a to Míši Gregorové a Jardy Masopusta a po hladkém průběhu získali pro Pinkálisty další bod, když vyhráli hladce 21:4 a 21:8. 

Třetím zápasem tohoto klání byla dámská čtyřhra, ve které se představila Jana Pilařová s Klárou Marečkovou za Pinkálisty a Mája Hůdová s Míšou Gregorovou za B-Team. Jana s Klárou v prvním setu dominovaly a po rychlém průběhu se ujaly vedení 1:0 na sety, když dovolily svým soupeřkám pouze 10 bodů. Druhá sada přinesla zlepšenou hru hráček B-Teamu, které srovnaly na 1:1 po výhře 21:16. To, že bude utkání vyrovnané se očekávalo již na začátku zápasu, ale že na poměry dámského debla nabídne tolik pěkných a zajimavých výměn bylo pro všechny přihlížející velkým a milým překvapením. Rozhodující třetí sada byla opět dramatická, tentokrát opět se šťastným průběhem pro Pinkálistky, které zvítězily 21:15 a díky výhře 2:1 na sety připsaly na konto Pinkálistů již 3 bod. 

O první bodový zisk B-Teamu se tak pokusil David Tirpák, který v souboji družstev prožil ve čtvrtek svojí premiéru. Jeho soupeřem byla týmová dvojka Pinkálistů Vláďa Audy. Utkání nabídlo opět velmi vyrovnaný průběh se spoustou dlouhých výměn a pěkných technických prvků. Oba hráči patři mezi vyznavače technické hry a utkání toho bylo jasným důkazem. V koncovce první sady byl šťastnější David, který jí pro sebe získal v poměru 23:21. Všichni věděli, že Vláďa je velký bojovník a muž bez nervů, takže se dalo očekávat, že o výsledku zápasu není zdaleka rozhodnuto. Druhá sada se ničím nelišila od té první. Opět spousta dlouhých výměn a velkého boje o každý míč. Díky přesnější hře se podařilo Vláďovi vyrovnat a o výsledku zápasu musel rozhodnout poslední set. V tom už nedal David Vláďovi tolik přiležitostí ke skórování a vyhrál 21:14 a zaznamenal tak pro B-Team první bodový zisk čtvrtečního večera. Z pohledu B-Teamu bylo tedy skóre po 4 zápasech 1:3. 

Pátým zápasem byla první čtyřhra mužů, ve které se poprvé představili oba vedoucí družstev, a to Pavel Vorlíček, který ve dvojici s Jindrou Marečkem toužili po zisku 4. bodu pro Pinkálisty a  Břéťa Krček, jenž nastoupil s Jardou Masopustem s touhou po naději zvrátit celý zápas ve prospěch B-Teamu. To se této dvojici dařilo pouze v prvním setu, který nad Pinkálisty vyhráli 25:23. Tato sada nabídla z pohledu Pinkálistů nepřesnou a trochu nervózní hru. Druhá a třetí sada však již naplno ukázala kvalitu domácí dvojice Pavel a Jindra. Pinkálistům se tento zápas podařilo díky zlepšené hře otočit po průběhu setů 21:11 a 21:14 na svou stranu a získali tak veledůležitý 4. bod pro svůj tým. V tu chvíli bylo jasné, že B-Team má naději maximálně na remízu 4:4.

O toto se v souběžné hraném utkání snažila v singlu žen Mája Hůdová, která v zápase proti Janě Pilařové platila za jasnou favoritu. Průběh zápasu dal tomuto tvrzení za pravdu. Mája ostřílená zápasy v Sotx a Badlize na kurtu dominovala a po hladkém průběhu domací hráčku přehrála hladce 21:7 a 21:14. B-Team tak snížil na 2:4. V tuto chvíli zbývalo sehrát poslední dva zápasy. Druhou čtyřhru mužů a první singl mužů.

Vzhledem ke zranění Honzy Franze, který měl nastoupit do druhé čtyřhry můžu bylo domluveno, že jeho místo zaujme Jarda Masopoust, který po boku Davida Tirpáka změřil sílí s osvědčenou dvojicí Jirka Kreč a Vláďa Audy. Sedmé utkání a pátá třísetová bitva. První sada skončila vítězství Jardy s Davidem 23:21 a dávala tak naději B-Teamu na snížení celkého skóre. Pinkálisté však v druhé sadě oddálili oslavy B-Teamu, když vyhrálí 21:11. Rozhodnutí muselo padnout v posledním setu. Dramatický boj plný zajimavých výměn a zvukových projevů Jirky Kreče nakonec stvrdil vítězství Pinkálistů v tomto zápase. Výhra 21:18 znamenal vítězství v zápase 2:1 na sety ten veledůležitý 5. bod pro Pinkálisty.

V souběžně hraném zápase prvního singlu, kde proti sobě nastoupil Pavel a Břéťa se tedy hrálo už jen pro "pořádek". Zápase opět nabídl 3 sety. První sada byla v jasně v režii Pavla, který vyhrál 21:14. Vše se zdálo být nalinkováno na zisk 6. bodu pro Pinkálisty. S tím se však velký bojovník Břéťa nehodlal smířit, a jak byla první sada jasně ve prospěch Pavla, tak druhá sada byla ještě jasnějí ve prospěch Břéti. Skóre 21:9 je toho jasným důkazem. V rozhodujícím setu začal opět lépe Pavel, když se ujal vedení 6:0. Strany se měnily za stavu 11:8 ve prospěch Pinkálistů. Po změně stran však Břéťa předvedl velké odhodlání a i za přispění již fyzicky vyčerpaného Pavla otočil vývoj setu ve svůj prospěch a vytvořil si sérií 8 získaných bodů v řadě komfortní náskok, který už udržel až do konce zápasu. Třetí sadu tedy vyhrál Břéťa 21:17 a celý zápas tak 2:1. Díky tomuto vítězství snižil B-Team celkové skóre na 3:5.

Pinkálisté tak pátém vzájemném zápase vyhráli již počtvrté. Pozměněná sestava B-Teamu přinesla určitě spoustu pozitivního. Zápasy byly velmi vyrovnané a kdyby bylo skóre na konci čtvrteční boje obrácené, nemohl by se nikdo divit. 

Pinkálistům gratulujeme k vítězství a B-Teamu vzdáváme velký hold za to, jak bojoval! 

Už teď se těšíme na odvetu, o které vás budeme určitě včas informovat.

Přehled výsledků:

Mareček / Marečková - Masopust / Gregorová - 2:0 (21:4, 21:8)

Oliverius - Franz - skreč Franz - (21:19, 21:23, 18:12)

Audy / Kreč - Masopust / Tirpák - 2:1 (21:23, 21:11, 21:18)

Pilařová / Marečková - Hůdová / Gregorová - 2:1 (21:10, 16:21, 21:15)

Vorlíček / Mareček - Krček / Masopust - 2:1 (23:25, 21:11, 21:14)

Audy - Tirpák - 1:2 (21:23, 21:17, 14:21)

Pilařová - Hůdová - 0:2 (7:21, 14:21)

Vorlíček - Krček - 1:2 (21:14, 19:21, 17:21)

--------------------------------------------------------------------------------------

Pinkálisti - B-Team - 5:3

Fotogalerie od Pinkálistů

Videogalerie od B-Teamu (bude doplněno později)

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem