5. turnaj Sotx Tour ovládl Honza Láník

31.10.2012 21:25

Úspěšná badmintonová série turnajů Sotx Tour 2012 pokračovala v sobotu 27. října již svým 5. dílem. Za účasti 24 hráčů a 5 hráček se sehrála celá řada napínavých bitev. Roli hlavního favorita turnaje potvrdil bývalý mistr republiky ve smíšené čtyřhře Honza Láník, který ztratil pouze jedno utkání s nevyzpytatelným Ondřejem Hájkem, který vybojoval rovněž s bilancí 5:1 na zápasy 3. místo. Pěkné druhé místo vybojoval se stejnou bilancí zástupce Ústeckých Pinkálistů, a to Pavel Vorlíček, který ztratil jediné utkání v souboji s Honzou Láníkem.

Medailisté z 5. turnaje Sotx Tour 2012 - zleva: Ondra Hájek, Honza Láník a Pavel Vorlíček

V kategorii žen nenašla přemožitelku Monika Rokůsková, která opanovala dámského singla bez ztráty "kytičky". Druhé místo s bilanci 2:2 vybojovala Šárka Rumánková, která díky lepšímu poměru setu porazila Táňu Trubačovou, která si rovněž s bilancí 2:2 vybojovala 3. místo.

Vítězné trio žen - zleva: Šárka Rumánková, Monika Rokůsková a Táňa Trubačová

 

Hodnotíme výkony

Hned čtveřice Pinkálistů vstoupila do turnaje s velkým očekáváním, které se nakonec potvrdilo. Zraněním sužovaný Jirka Kreč skončil nakonec na 16. místě s bilancí 3:4, když hned v prvním kole narazil na pozdějšího vítěze Honzu Láníka, se kterým prohrál hladce 0:2 na sety. Poté si ve druhém a třetím kole připsal shodně dvě vítězství v poměru 2:1 nad Ondrou Tůmou a také Honzou Peřinou. Čtvrté až šesté kolo pak Jirkovi přisoudilo těžší soupeře, se kterými shodně prohrál 0:2. Jendalo se o Vláďu Audyho, Břetislava Krčka a Marka Nečase. V posledním kole si Jirka naopak hladce poradil s Martinem Šlajchrtem 2:0 na sety. Jirka odvedl svůj standart, někde mohl přidat, jinde šel na max. V průběhu turnaje se projevilo, že ho zranění nohy limituje víc, než on sám očekával. Konečné 16. místo tak můžeme považovat za mírné zklamání.

Jirka "Psycholog" Kreč v zápase s Martinem Šlajchrtem

Druhým zástupcem Pinkálistů, který se v sobotu představil na turnaji, byl Vláďa Audy, který se vrátil na kurty po dlouhé pauze způsobené nemocí. Jeho 11. místo tak můžeme považovat za solidní výkon. V prvním kole si Vláďa jasně poradil s Martinem Šlachjrtem 2:0. Poté opět nestačil na svého neoblíbeného soupeře, a to Břéťu Krčka 0:2. Ve třetím kole následoval vyrovaný souboj s Honzou Šimpachem s vítězným koncem pro Vláďu. Čtvrté kolo přineslo jasnou výhru nad Jirkou Krečem 2:0. Prohry s Petrem Pilařem a Tomášem Kostkou v 5. a 6. kole přisoudili Vláďovi boj o konečné umístění na dolní hranici první dvanáctky. Výhra v posledním kole nad Rendou Fišerem v poměru 2:1 na sety rozhodla o konečném 11. místě. Vláďa opět předvedl svůj standart. Ačkoliv dlouho nehrál a netrénoval, popral se s nástrahami turnaje velmi dobře. Snad jen jasná proti Břéťovi Krčkovi může být považována za takovou malou kaňku na jeho výkonu.

Vláďa v souboji s Rendou Fišerem, díky kterém si vybojoval konečné 11. místo

Hned o šest příček v konečném pořadí si polepšil Jindra Mareček, další zástupce Pinkálistů. Konečné 5. místo se nerodilo snadno. První kolo přineslo Jindrovi jasnou výhru nad Ondrou Tůmou. Rychlé vystřízlivění přinesl hned druhý zápas proti pozdějšímu vítězi Honzovi Láníkovi, který Jindra prohrál po jasném průběhu 0:2. Třetí a čtvrté kolo přivedlo Jindrovi do cesty dvojici litoměřických hráčů. Nejprve si Jindra poraidil s Radkem Nehybou 2:0 a poté i s nevyzpytatelným Honzou Franzem 2:1. Aby toho nebylo málo, podařilo se Jindrovi v 5. kole porazit spolufavorita turnaje, a to Tomáše Kostku 2:0 na sety. Do posledních dvou kol tak Jindra vstupoval s výbornou bilancí 4:1 na zápasy. Šesté kolo tak přineslo souboj s týmovým spoluhráčem Pavlem Vorlíčkem, který Jindra prohrál jasně 0:2 na sety. Bohužel nad Jindrovo síly byl i poslední soupeř, a to vedoucí týmu no-Idolls Ondra Hájek, se kterým prohrál rovněž 0:2. Zhodnotíme-li Jindrovo výkon na turnaji, tak musíme jedině v superlativech. Jindra po dlouhé době předvedl, že badminton hrát umí a svým fantastickým 5. místem dal jasně najevo, že rovněž patří do ústecké špičky. Gratulujeme! ;)

Jindra při jednom ze soubojů na Sotx Tour 2012

Největší naděje na úspěch svých zástupců vkládali Pinkálisté do svého spoluhráče Pavla Vorlíčka. Pavel nastoupil do turnaje s drobným zraněním ramene, které se však naštěstí neprojevilo tak moc, jak se Pavel před turnajem obával. V prvním opatrném zápase Pavel lehce přehrál Radka Nehybu z Litoměřic 2:0. Již druhé kolo však přisoudilo Pavlovi soupeře z kalibru nejtěžších, a to Petra Pilaře. O to překvapivější bylo jeho jasné vítězství nad tímto tradičním soupeřem v poměru 2:0 a jasném průběhu v jednotlivých setech. Jestli má Pavel nějakého neoblíbeného soupeře, tak jím je Ondra Hájek. Souboj ve třetím kole sliboval velkou bitvu, ale k překvapení všech tomu tak nakonec nebylo. Pavel tentokrát nedal Ondrovi šanci a vyhrál s přehledem 2:0 na sety a pomalu otevíral pomyslnou bránu k medailovému umístění. 4. zápas a souboj s Honzou Láníkem nakonec tento sen nepřekazill, ačkoliv Pavel prohrál jasně 0:2 na sety. Pátý zápas a další tradiční Pavlův soupeř, a to Míra Novák. Velký bojovník a turnajový hráč však tentokrát nenašel na Pavla recept a prohrál opět poměrně jasné 0:2 na sety. Šesté utkání přineslo souboj s týmovým kolegou Jindrou Marečkem a jasnou výhru 2:0 na sety. Jestli si v poslední době někdo dělá zálusk na Pavlův skalp, tak je to Břéťa Krček, který vzal Pavlovi s sedmém zápase první sadu. Pavel však ve druhé sadě zpřesnil hru a získa jí ve svůj prospěch. O vítězi tak musel rozhodnout 3. set, který pro sebe možná i díky větší zkušenosti získal opět Pavel a mohl tak slavit krásné druhé místo na turnaji. Gratulujeme! ;)

Pavel v zápasu s Břéťou Krčkem na 5. turnaji SotexTour 2012

Pinkálisté opět potvrdili, že se s nimi musí na turnajíc Sotx Tour "počítat". Odváží si slušná umístění a zejména 5. místo Jindry Marečka je pěkným příslibem do dalších turnajů. Stejně tak 2. místo Pavla Vorlíčka je v řadách Pinkálistů považováno za velmi dobrý výsledek. Navíc si díky tomuto výsledku Pavel zajistil účast v prosincovém Masters, ve kterém bude obhajovat skvělé 3. místo z loňského roku. Na druhé straně zraněními a nemocemi zmítaná dvojice Jirka Kreč a Vláďa Audy se nakonec s nástrahami turnaje poprala také velice dobře. Další turnaj, již 6., je naplánován na 17. listopadu. Uvidíme, kolik Pinkálistů a s jakým výsledkem se na turnaji představí.

Všem zúčastněným Piknálistům děkujeme za reprezentaci a gratulujeme jim k pěknému umístění!!! ;)

Fotogalerie z turnaje od Jany

Článek k turnaji na ebadminton

Kompletní výsledky 5. turnaje Sotx Tour 2012

Průběžný žebříček Sotx Tour 2012

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem