Pinkálisté ovládli T-Club cup v párových disciplínách

02.03.2014 14:51

Hned první březnový den se v krásnobřezenské hale T-Clubu uskutečnil první turnaj ze série T-Club Cupu v párových disciplínách. Za účasti hráčů zejména z Ústí nad Labem, ale třeba i Turnova se v sobotu odehrály všechny tři párové disciplíny. 

Pinkálisté na tento turnaj vyslali hned šestici zástupců, kteří bojovali ve všech dispciplínách, přičemž v dámském deblu měli Pinkálisté díky Kláře Marečkové a Kamile Křížové jednu dvojici. V pánském deblu a smíšené čtyřhře pak po dvou párech. V těchto disciplínách se představily dvojice - Vorlíček Pavel / Mareček Jindra a Audy Vláďa / Oliverius Vojta. Ale postupně... dopoledne se hrály debly. Klára s Kamilou v šestičlenné skupině postupně narazily na všechny soupeřky. Do posledního zápasu nastupovaly proti největším favoritkám turnaje, a to Máje Hůdové s Míšou Gregorovou. V tomto zápase již nedokázaly navázat na předchozí výsledky a po velkém boji podlehly 1:2 na sety. Konečné druhé místo je však slušným počinem této dvojice a reálným odrazem hry.

Kamila s Klárou - 2. místo :)

V pánském deblu se přezentovalo 9 párů, a ty na rozdíl od dámského deblu hrály švýcarským systémem. V této kategorii měli Pinkálisté dvě dvojice. První z nich, Vláďa s Vojtou narazili hned v prvním kole na největší favority, a to Tomáše Jančíka s Patrikem Vrabcem. Vojta s Vláďou bojovali, ale na přesnou hru nedávných vítězů z Teplického turnaje nestačili. Prohráli 0:2 na sety. Z tohoto zápasu si můžete prohlédnou krátké video - 1. set a část 2. setu. Vojta s Vláďou nakonec skončili na 5. místě s bilancí 2:2 (+ jednou volný los).  Druhá dvojice Pinkálistů, a to Jindra s Pavlem si vedli o poznání lépe. V prvním zápase zvítězili a hned ve druhém kole se střetili opět s Patrikem a Tomášem. Pavlovi s Jindrou se po velkém boji podařilo zvítězit 2:0 na sety (19, 19) a otevřeli si tak cestu k vítězství na turnaji. To potvrdili hned ve třetím kole proti Petru Pilařovi se Zdeňkem Procházkou, rovněž 2:0 na sety. Pavel s Jindrou pak vyhráli i zbylé dva zápasy a s bilancí 5:0 získali první místo.

Jindra s Pavlem - vítězové pánského deblu ;) 

Po vyhlášení vítězů v kategorii dámská a pánská čtyřhra se rozhořely boje i v poslední disciplíně, a to mixu. Jak jsem již předeslali, i zde měli Pinkálisté dvě dvojice. Nemocnou Janu Pilařovou nahradili v páru s Pavlem Vorlíčkem Kamila Křížová. Druhou dvojici tvořili již tradičně Klára a Jindra Marečkovi, kteří byli mnohými pasování jako černý kůň turnaje. Jak se později ukázalo, tuto roli ne úplně potvrdili i na kurtu, kdy nejprve ve 2. kole prohráli se svými tréninkovými parťáky Pavlem a Kamilou 0:2 na sety, aby pak utrpěli další prohru ve 4. kole proti Patrikovi Vrabcovi s Alenou Zummerovou. Právě ti, jak se později ukázalo patřili za černého koně turnaje. Dvojice, která se se utvořila těsně před začátkem turnaje nakonec skončila druhá. Třetí místo a bronzovou placku si odnesli právě Klára a Jindra Marečkovi. Vítězem turnaje se stali Pavel s Kamilou, kteří nejprve ve druhém kole zaskočili Kláru s Jindrou a ve třetím kole pak senzačně porazili ve třech setech Patrika s Alenou. Tento zápas byl ozdobou celého turnaje a téměř všichni přihlíženjící mu věnovali pozornost. Zejména výkon Patrika byl výborný, kdy například hned třikrát za sebou dokázal vrátit míč na stranu soupeře ačkoliv už téměř ležele na zádech na kurtu.

Všem medailistům blahopřejeme!!!

Vítězové mixa - Pavel s Kamilou - Pinkálisti :)

Děkujeme organizátorům za zdařilý turnaj, kterému by snad slušela jen větší účast hráčů, ať už místních z Ústí nad Labem nebo třeba z Teplic a Mostu. 

Malá fotogalerie z vyhlášení vítězů je k nahlédnutí zde.

Kompletní výsledky:

- pánská čtyřhra

- dámská čtyřhra

- smíšená čtyřhra

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem