Pinkálisti Ústí nad Labem ovládli kvalifikační turnaj MČR!!!

27.06.2011 07:36

25. června se na hale Stříbrníky uskutečnil kvalifikační turnaj Mistrovství České republiky neregistrovaných v badmintonu. Za účasti 22 mužů a 7 žen se odehrála celá řada kvalitních zápasů, kterým v obou kategoriích kralovali zástupci Pinkálistů Ústí nad Labem, a to Mirka Drudíková a Pavel Vorlíček. Oba hráči Ústeckých Pinkálistů si odnesli svá premiérová vítězství na singlovém turnaji.

Mirka ani Pavel neztratili na své cestě za celkovým vítězstvím ani jeden zápas, oba měli tedy na konci turnaje shodnou bilanci 6:0 na zápasy. Jejich tažení za vítězstvím nebyla samozřejmě procházkou v růžové zahradě. Zejména zápas Mirky proti Táně Trubačové patřil k ozdobě ženské části turnaje. Zápas vyvrcholi dramatickou koncovkou třetí sady, ve které Mirka otočila z 13:14 na konečných 15:14 a prakticky si tím zajistila pohár pro vítězku dámské dvouhry! Gratulujeme!!!

V pánské části turnaje se oderhálo přeci jenom víc dramatických soubojů. Hned první kolo nabídlo zápas Míry Nováka proti předsedovi badmintonového oddílu TJ Chemička Ústí n.L. Petru Pilařovi a právě ten po dramatické třísetové bitvě slavil vítězství. Dalším zápasem, který stojí za zmínku byl souboj odvěkých rivalů, zástupce Pinkálistů Pavla Vorlíčka a spolupořadatele turnaje Tomáše Kostky. Po půlhodinové bitvě se z třísetové výhry radoval náš zástupce, když prokázal ve třetím setu lepší koncentraci a přesnými údery Tomáše doslova zničil! Vyvrcholením turnaje byl pak souboj Míry Nováka, který bojoval o účast v Opavě, s Pavlem Vorlíčkem. V první setu prokázal Míra lepší formu a zvítězil hladce 21:12. Pavlova hra byla v tu chvíli velmi nepřesná, za to Mírovi se dařilo téměř vše. Ve druhém setu se však karta obrátila. Pavlovi se podařilo zpřesnit hru, a ta začala Mírovi dělat problémy. Druhý set tedy skončil 21:17 ve prospěch Pavla. Rozhodnout tedy musel opět třetí set! Tuto sadu začal opět lépe Míra, ale i přes značnou diváckou podporu nedokázal zápas dotáhnout do vítězného konce. Pavel vyhrál 15:12 a mohl se radovat z jasného vítězství na turnaji. Další zástupce Pinkálistů Pavel Juránek nakonec skončil na 8. nepostupovém místě. Pavlovi k úspěchu a cestě do Opavy chybělo jediné vítězství, ke kterému byl nejblíže v souboji s Pavlem Vitverou, který nakonec prohrál po třech setech, přičemž rozhodující set skončil 13:15 v jeho neprospěch.

Dobrého výsledku na turnaji dosáhl také Miloš Hingar, který skončil na pěkném 12. místě s bilancí 3:3.

Konečné pořadí kvalifikačního turnaje:

Muži:

1. Pavel Vorlíček - 6:0

2. Tomáš Kostka - 5:1

3. Míra Novák - 4:2

4. Ondřej Vaněk - 4:2

5. Honza Peřina - 4:2

6. Petr Pilař - 4:2

Ženy:

1. Mirka Drudíková - 6:0

2. Táňa Trubačová - 5:1

3. Šárka Rumánková - 4:2

Tučně jsou zvýrazněni hráči, kteří postoupili na finálový turnaj Mistrovství České republiky neregistrovaných v badmintonu, které se uskuteční na začátku října v Opavě.

 

Všem postupujícím gratulujeme!!!

Podrobnosti, statistiky a celkové pořadí naleznete na stránkách ebadminton

Zpět

Diskusní téma: Pinkálisti Ústí nad Labem ovládli kvalifikační turnaj MČR!!!

Datum
Vložil
Titulek

diskuze ke kvalifikačnímu turnaji spuštěna ;)

zde můžete diskutovat na téma kvalifikačního turnaje.... :)

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem