Pinkálisti "vyloupili" Neustadt!!!

12.09.2011 20:37

Sobotní trápení

Přinášíme vám reportáž z badmintonového turnaje v Neustadtu v Německu, kterého se zúčastnili i zástupci Pinkálistů Ústí n.L. Konkrétně se jednalo o Janu Pilařovou, Pavla Vorlíčka, Pavla Juránka a nováčka na mezinárodní scéně Jindru Marečka. První trojice reprezentovala Pinkálisti již na červnovém turnaji v Ilmenau. Připomínáme, že v Ilmenau vybojoval Pavel Vorlíček spolu s Ondřejem Vaňkem z Goramu Teplice 3. místo v pánské čtyřhře. Se stejným spoluhráčem nastupoval Pavel i v Neustadtu. Právě pánská a dámská čtyřhra byla náplní sobotního programu turnaje s názvem 4.Triptiser Edelstahl Turnier, který se konal v již zmíněném Neustadtu, přibližně 230 km od Ústí nad Labem. V sobotním programu se dále představil Pavel Juránek s Jindrou Marečkem v pánské čtyřhře a Jana Pilařová s Pavlínou Hejčlovou (Goram Teplice) v dámské čtyřhře. Této dvojici se příliš nedařilo a nakonec s bilancí 2:5 skončila na 7. místě z deseti účastníků. Ačkoli děvčata sehrála spoustu vyrovnaných zápasů, většinou byly v koncovce šťastnější soupeřky. Přesto děvčata zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a odhodlání, se kterým do turnaje šly. V konečném pořadí dámské čtyřhry se ještě blýskl krásným 2. místem teplický pár Hrušková – Fišerová. Jenom podotýkáme, že všechny disciplíny se hrály švýcarským systémem, přičemž debly na 7 kol a smíšená čtyřhra v neděli na kol 6. Druhá jmenovaná dvojice Juránek – Mareček se představila v rozhodně lepším světle a svým pěkným výkonem přispěla k dobré reprezentaci Pinkálistů v Německu. Konečné 4. místo z 23 párů budiž toho důkazem. Kluci nakonec skončili s bilancí 5:2 na zápasy, 11:7 na sety a 240:222 na výměny. Ještě jedna důležitá poznámka, jako jediní dokázali porazit pozdější vítěze pár Kaus Matthias a Mithak Ali!!! Jak se později ukázalo, jejich umístění mohlo být ještě mnohem lepší. V případě, že by v posledním zápase dokázali porazit Teplický pár Sýkora – Fišer, mohli naši kluci skončit na báječném 2. místě. Bohužel však nezvládli koncovku rozhodujícího 3. setu, a ačkoli celou dobu vedli, vítězství si odnesl soupeř, který si právě touto výhrou zajistil 2. místo. Tento zápas měl nakonec vliv i na umístění páru Vorlíček – Vaněk, který díky vítězství teplické dvojice skončil nakonec na krásném 3. místě. Nutno podotknout, že toto umístění bylo velkým překvapením, protože Pavel s Ondrou nepředváděli v sobotní části turnaje nijak oslnivé výkony a to se týče hlavně Pavla, který nehrál opravdu vůbec dobře a jen díky dobrému výkonu svého parťáka mohl na konci pánské čtyřhry slavit medailové umístění. Konečná bilance tohoto páru nakonec byla – 5:2 na zápasy, 11:7 na sety a 263:226 na výměny.

 

Juras s Jindrou 4. místo v pánském deblu, Pavel 3. místo... gratulujeme! ;)

 

Nedělní oslava badmintonu

Po sobotním trápení, přišlo naštěstí vítězné vystřízlivění. Jak jsme již psali, do nedělní části turnaje zasáhli z Pinkálistů už jen mixový pár Vorlíček – Pilařová, který začal své vítězné tažení na tomto turnaji v souboji s teplickým párem Fišer – Hejčlová. Po nervózním prvním setu, který byl plný nepřesnosti, se naši zástupci dostali do pohody a dokráčeli k první výhře v poměru 2:0 na sety. V dalších zápasech pak náš pár narazil na kvalitní soupeře z Německa. Všechny tyto zápasy nakonec Pavel s Janou vyhráli 2:0. Tyto napohled jasné výsledky však byly zaslouženy nejen dobrou hrou, ale i trochou štěstí. První „problém“ nastal až v pátém zápase, ve kterém se náš pár utkal s velmi silnou dvojicí Hazlit Rashin – Rudolph Anja, která do tohoto zápasu okupovala jasně první místo. Začátek zápasu byl ze strany našeho páru nervózní a po celkem jasném průběhu si výhru v prvním setu odnesl pár Hazlit – Rudolph. Našim se bohužel nepodařilo vstoupit dobře ani do druhého setu, ve kterém prohrávali již 0:5 (hrálo se na 3. vítězné sety do 15, což byl také strop). Díky zlepšené hře se však našim podařilo vývoj druhé sady zvrátit ve svůj prospěch a rozhodnout se tak muselo ve třetím setu, který nakonec vyhrál Pavel s Janou v poměru 15:11. Díky tomuto vítězství se s naši dostali na průběžné první místo tabulky! Do posledního zápasu tak šli s vědomím, že vítězství pro ně znamená konečné první místo! Nakonec nebylo všechno tak jednoduché, jak se mohlo zdát. Los přisoudil do 6.kola našemu pár zástupce SPG Gotha Daniela Prade a Brigitte Wacker, kteří se mohli zatím pochlubit bilancí 3:2. Z tohoto pohledu se zdálo, že se bude jednat o jasný zápas. Našim se bohužel vůbec nepovedl vstup do prvního setu, na kterém se určitě podepsala nervozit pramenící z možného vítězství v turnaji a také lehké podcenění soupeře. Ten si tedy odnesl vítězství v první setu v poměru 15:11. Ve druhé sadě se naši zlepšili, přesto museli v závěru dotahovat vedení soupeře z 12:14. Což se jim podařilo do stavu 14:14. V poslední výměně tohoto setu a jak se později ukázalo i celého zápasu měli více štěstí hráči SPG Gotha, kdy poslední míč zahraný Brigitte na síti změnil neočekávaně směr po zásahu rámečkem. V tuto chvíli se zdálo, že našim bude bilance 5:1 na zápasy, 10:3 na sety a 183:157 na výměny stačit pouze na 2. místo. O konečném pořadí nakonec rozhodl zápas Hazlit Rashin/Rudolph Anja – Grünewald Cannes/Xylander Josephi, ve kterém překvapivě zvítězil druhý zmíněný pár, který se tak posunul na 3. příčku a našemu pár Vorlíček/Pilařová zajistil vítězství v turnaji díky lepším pomocným bodům. Nutno podotknout, že naši si vítězství v turnaji zasloužili, protože nejen Pavel v poli, ale i Jana na síti předváděli opravdu skvělou hru! Konečné 5. místo si pak odnesl pár Sýkora – Fišerová z Goramu Teplice a jejich spoluhráčům René Fišerovi a Pavlíně Hejčlové nakonec patřilo 14. místo. Disciplíny mix se nakonec zúčastnilo 19.párů.

 

Všem hráčům, kteří nás reprezentovali na turnaji 4. Triptiser Edelsthal Turner v Neustadtu děkujeme za skvělé výkony, gratulujeme k medailovým umístěním a budeme se těšit na jejich představení na Mistrovství Ústí nad Labem, které se bude konat již tento víkend na hale Stříbrníky. Všichni, co nebudete mít o víkendu co dělat, přijďte se v sobotu podívat na párové disciplíny a v neděli na singly. Obsazení turnaje slibuje výborné zápasy a skvělou podívanou!!!

 

Konečné_pořadí 4. Triptiser Edelstahl Cup v Neustadtu

Výsledky_jednotlivých_kol

 

Vítězný mixový pár - Pavel s Janou

 

Úspěšná výprava Ústeckých Pinkálistů

 

 

Vítězné trofeje z Německa.... ;)

Další fotografie naleznete v naší galerii

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem