Super badmintonový kemp pod vedením Jakuba Bitmana

11.06.2012 22:16

Od pátku 8.6. do neděle 10.6. proběhl v Praze v tělocvičně základní školy ve Vinoři badmintonový kemp pod vedením Jakuba Bitmana, kterému zdárně sekundovala jeho mixová partnerka Bětka Bášová. Celou tuto akci zpunktoval velký badmintonový nadšenec Lubor "smečář" Popelka z STS Chvojkovice Brod, kterému tak patří velký dík! ;) Kempu, který obsahoval 5 dvouhodinových tréninků (pátek 2 h, sobota a neděle 2x2h), se zúčastnilo celkem 8 badmintonových nadšenců, kteří byli odhodlání makat až do úplného vyčerpání!!! :) I Pinkálisté měli na tomto kempu zastoupení v podobě šéééfa Pavla Vorlíčka a kapitánky Jany Pilařové. ;)

Účastníci kempu ve Vinoři

Pod vedením Jakuba a Bětky to bylo velmi snadné. ;) Každý trénink začal rozběháním a protažením pod Bětčiným vedením. Už po těchto aktivitách z většiny hráčů tekly čůrky potu. :) V další fází tréninku následoval všemi tak oblíbený "footwork", tzn. pohyb na kurtu tzv. "na sucho" bez míčků. Výpady s útočnými a obrannými údery, výpady na drajvy atd. atd. :) všechno pěkně 3krát po osmi či po deseti, podle toho jak Bětka počítala, když teda dávala pozor! :) Důležité bylo, že počítal Pavel Vorlíček, který se tak stal tím největším oblíbencem všech a zejména vrchního dodavatele míčku Bédi "kecálka" Beneše! :))) Po té, co se hráči na kurtu plácali jak rybky na sucho, následoval krátký 5 minutový rozpink, po kterém už začala cvičení pod Kubovo vedením. Nácvik pohybu na kurtu, obranné postavení, útočné postavení, výpady, smeče, drajvy... no prostě všechno to, co potřebuje komplexní "hobík" k tomu, aby byl konečně spokojeným rekreačním hráčem badmintonu! :)))

Jakub s Bětkou v akci ;)

Bylo úžasné sledovat v akci několikanásobné mistry ČR v badmintonu. Rychlost, postřeh, tvrdost a přesnost, která se snoubila ve hře Jakuba i Bětky byla neskutečná!!! Máte pocit, že není kam umístit míček, aby ho jeden z nich nevybral, ale když se podívat na svůj kurt, tak vám příjde tak velký! :))) Pořád je se co učit! ;)

Kemp byl zkrátka super! Všichni makali naplno, Kuba s Bětkou ochotně odpovídali na všetečné otázky všech účastníků kempu a plně se jim věnovali!!! Pevně věřím, že všichni účastníci kempu si to užili a že se rádi podobné akce opět zúčastní! ;)

A to není ještě všechno!!! ;) Pinkálistům se podařilo uskutečnit s šestinásobným mistrem ČR v badmintonu Kubou Bitmanem rozhovor, který si můžete přečíst zde.

Fotogalerie z kempu od Lubor Popelky

Oficiální webové stránky Kuby Bitmana

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem