Turnaj SOTX MASTERS zná svého vítěze!!!

30.01.2012 10:03

Poslední lednovou neděli se na hale Stříbrníky uskutečnil tolik očekávaný turnaj SOTX Masters, do kterého postoupili nejlepší hráči z loňské série SOTX. Elitní osmička hráčů, která se představila ve finále A, byla komplet, nepřišly žádné omluvenky, takže se všichni hráči i přiznivci badmintonu mohli těšit na ten nejlepší badminton v podání neregistrovaných hráčů v Ústí nad Labem. Finále B, do kterého byli pozváni hráči od 9. - 16. místa SOTX žebříčku, nakonec nabídlo, i přes absenci některých hráčů, také velmi kvalitní zápasy.

Rozdělení do jednotlivých skupin naleznete v tomto článku

Podle papírových předpokladů se stal vítězem finále A neporazitelný Patrik Vrabec, který v celém turnaji neztratil opět ani set. Ve skupině 1 postupně porazil všechny svoje soupeře, Petra Pilaře, Tomáše Kostku a Tomáše Sýkoru. (podrobnosti a přesné výsledky naleznete na stránkách www.ebadminton.cz) V semifinále pak Patrik nastoupil proti našemu zástupci Pinkálistů Pavlu Vorlíčkovi a opět slavil výhru 2:0 na sety (21:7, 21:18). Zejména druhý set tohoto zápasu nabídl nevšední podívanou, což kvitovali všichni přítomní diváci. Ve finále pak Patrik narazil opět na Tomáše Sýkoru, který ve druhém semifinále přehrál Ondru Hájka (21:15, 21:14) a opakoval se tak poslední zápas ze skupiny 1 a opět se stejným výsledkem, tznl. 2:0 pro Patrika. Tímto Patrikovi gratulujeme k vítězství v SOTX Masters!!!

Pavel Vorlíček s Jirkou Krečem u výsledkové tabule

Druhou skupinu finále A opanoval Ondřej Hájek, který postupně porazil Míru Nováka, Míru Vlacha a pak i našeho šéééfa Pavla Vorlíčka (22:20, 21:12). Jak jsme již avizovali, v semifinále pak nestačil na Tomáše Sýkoru 0:2 a opakoval se tak opět souboj ze skupiny, kdy Ondra změřil znovu síly s Pavlem. Tentokrát se však radoval Pinkálista Pavel Vorlíček a po vítězství 2:0 tak mohl slavit fantastické 3. místo. Na Ondru (v Sotx sérii skončil 2.), tak zbylo 4. místo.

Cesta našeho šéééfa Pavla za třetím místem začala zápasem ve skupině proti Mírovi Vlachovi, který nastoupil do zápasu s velkým odhodláním a získal pro sebe první set v poměru 21:19. Mírovi se podařilo diktovat tempo zápasu i v průběhu druhého setu, kdy vedl ještě 19:17. Poté se však přiklonilo štěstí víc na Pavlovu stranu a ten pro sebe nakonec díky 4 bodům v řadě získal druhý set rovněž v poměru 21:19.  Třetí a rozhodující sada už byla v režii našeho zástupce a ten jí vyhrál 21:15 a celý zápas 2:1 na sety. Do druhého utkání pak Pavel nastoupil proti Mírovi Novákovi. Po dramatické koncovce první sady, která skončila po velké bitvě 25:23, kdy měli oba hráči na svém kontě několik neproměněných setbolů, se i ve druhém sadě bojovalo až do úplného konce v tom nejvyšším nasazení. Míra však opět nezvládl koncovku této sady a prohrál 19:21 a celý zápas 0:2. Díky vítězství Ondry Hájka nad Mírou Vlachem bylo po čtyřech odehraných zápasech jasno o postupujících do semifinále. V posledním zápase se tak hrálo o lepší výchozí pozici. Ondřej nastoupil do zápasu ve velkém stylu a brzy si získal velký náskok, který držel až do stavu 20:15. Pak se Pavlovi podařilo vyrovnat sérií 5 získaných míčků na 20:20. Přesto první sadu získal nakonec Ondřej v poměru 22:20. Druhý set pak už byl jasně v jeho režii a vítězství 21:12 toho je jasným důkazem.

Pavel při podání

Díky této prohře tak Pavel skončil ve skupině na druhém místě a mohl se "těšit" na semifinálový zápas s Patrikem. Do tohoto zápasu Pavel nastupoval s velkým odhodláním, ale Patrik už od začátku jasně naznačil, kdo je pánem na kurtu a jakým směrem se bude tento zápas vyvíjet. První set skončil nakonec jasnou výhrou Patrika 21:7. Mohlo by se říct, že nebude o co hrát, ale do druhého setu nastoupil úplně jiný Pavel Vorlíček. Brzy získal vedení 3:0, které sice Patrik stejně rychle vymazal, ale i tento slibný začátek vlil Pavlovi krev do žil a získal tolik potřebnou sebedůvěru. Další vývoj setu byl vyrovnaný až do stavu 17:17, kdy měl Pavel na raketě dašlí vítězný bod, ale bohužel z jasné pozice netrefil odkrytou část kurtu. Patrik poté získal další dva míče a měl 3 setboly. První se ještě Pavlovi podařilo odvrtátit, ale naději na zisk setu a zdramatizování zápasu zkazilo Pavlovi jediné zkažené podání za celý zápas, které zastavila síťka. Podle papírových předpokladů tak do finále postoupil Patrik. Do konce turnaje zbývalo Pavlovi odehrát ještě jeden zápas, a to o třetí místo proti Ondrovi Hájkovi. Na rozdíl od zápasu ve skupině se tentokrát Pavlovi od začátku dařilo eliminovat Ondrovi silné stránky a vyhrál první set jasně 21:10. Mohlo by se zdát, že je rozhodnuto, ale Ondřej ve druhé sadě zabojoval, přesto výhru v tomtu setu slavil Pinkálista Pavel v poměru 21:18 a celý zápas tak vyhrál 2:0 a mohl si připsat další fantastický úspěch v sérii SOTX. Gratulujeme!!! ;)

Pojďme se ještě v krátkosti podívat na finále B, ve kterém se představila hned dvojice Pinkálistů, a to Jirka Kreč a Vláďa Audy. Jirka nastoupil ve skupině s Mirkem Ježkem, Břéťou Krčkem a právě s Vláďou Audym. Bohužel skupina byla nad jeho síly, a přestože bojoval jako lev, nepodařilo se mu vyhrát ani jediný zápas. V boji o umístění pak podlehl René Fišerovi a v posledním zápase o 7. místo finále B znovu i Mirkovi Ježkovi.

Jirka Kreč v zápase s Rendou Fišerem

Vláďa prožil úspěšnější den. Ve skupině slavil 2 výhry, které ho posunuly do semifinále. Jedinou prohru (1:2) zaznamenal s favoritem finále B, a to Břéťou Krčkem. V semifinále pak Vláďa narazil na Honzu Vitveru, který mu vystavil stopku v poměru 0:2 na sety. V zápase o 3. místo pak Vláďa přehrál Radka Zahradníka po velkém boji 2:1 na sety a mohl tak slavit umístění na stupních vítězů.

Vláďa Audy při podání a v akci... :)))

Celkovým vítězem finále B se pak stal překvapivě Honza Vitvera, který porazil ve finále favorita Břéťu Krčka 2:0 na sety (21:18, 21:12). Gratulujeme!!! ;)

Fotogalerie ze SOTX Masters k nahlédnutí zde.

Úspěšná série SOTX bude pokračovat již v únoru. Bližší informace naleznete na stránkách www.ebadminton.cz a samozřejmě, že vás o této akci budeme informovat i my na našem Pinkálistickém webu! :)

Jenom připomínáme, že již za 14 dnů se koná 5. turnaj série PINKÁLISTI TOUR 2012, na který vás srdečně zveme. Ještě zbývá pár volných míst pro hráče, ale samozřejmě se můžete přijit i podívat a zafandit svým favoritům. Určitě se bude na co koukat!!! ;)

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Pinkálisti Ústí nad Labem